Az M7-es leállósávjában sétált egy idős asszony

Az M7-es autópálya leállósávjában sétált a forgalommal szemben szerdán késő este egy idős asszony; a nő a rendőrök épségben levitték a pályáról, s átadták a gyámjának.

MTI

Az autósok jelezték az autópálya ügyeletének, hogy a sztráda 52-es kilométerénél, a leállósávban egy ember sétál a forgalommal szemben. A járőrök azonnal a nő felkutatására indultak, s a jelzett helyszíntől két kilométerre meg is találták a gyalogost - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az idős asszony szellemileg leépült állapotban volt, sem a nevét, sem az adatait nem tudta megmondani, sem azt, hogy miként került az autópályára. A zsebében talált személyi igazolványban viszont megtalálták annak a székesfehérvári lakosnak a nevét, aki értesítendő személyként volt megnevezve - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

Mint kiderült, a 60 éves asszony Alzheimer-kórban szenved, ezért gyámság alatt van. A nőt a rendőrök hazaszállították és átadták a gyámjának.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint előfordul - ha nem is túl gyakran -, hogy gyalogossal vagy kerékpárossal találkoznak az autópályákon a járőrök. Fejér megyében intézkedtek már a pályatesteket elválasztó zöld sávon haladó gyalogosokkal, biciklisekkel szemben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!