Az összetartozás ünnepe: a hatvanegyedik Vasutasnapot tartották

Hatvanegyedik alkalommal rendezett vasutasnapot a MÁV Zrt. A vasutasokat és családjaikat a szombathelyi Haladás pályán várták az izgalmas programok.

Bajdó Bettina

Szarvas Ferenc, A MÁV Zrt. vezérigazgatója szerint a Vasutasnapon a vasutasok nagycsaládját ünnepeljük. A minden nehézséget kiálló értékekkel és másfélszáz esztendei tradícióval rendelkező MÁV ugyanis nem működhetne biztonsággal, ha a vasút megújításában nem számíthatnának a dolgozók szakértelmére, tapasztalatára és elkötelezettségére. Mindezek nélkül a MÁV nem lenne versenyképes és sikeres. A Vasutasnap a család, a munkahelyi közösségek összetartozását is hangsúlyozza.

Idén az ország hat helyszínén, köztük a vasi megyeszékhelyen is ünnepeltek a vasutasok, sport- és főzőversenyekkel, illetve szórakoztató programokkal vártak minden érdeklődőt.

A programok tíz órakor fúvószenekari térzenével kezdődtek, majd Kovács Ferenc megyei elnök mondott köszöntőt. Beszédében kiemelte, hogy lélekben ő maga is vasutas, hiszen otthon modellvasútja is van. Hozzátette, igaz, nem túl nagy, de sokszor old meg rajta forgalmi szituációkat. Elmondta még, reméli, hogy a vasútnál elindul egy modernizálási folyamat, mellyel már 40-50 éve adós az állam. Szükség lenne a pályafelújításra és korszerűbb járművekre is.

Délelőtt táncház és bábszínház várta az érdeklődőket, majd a délután vasutas vetélkedővel folytatódott. Soltész Rezső énekes is meghívást kapott a rendezvényre, s Ihos József humorista is jó hangulatot varázsolt a Vasutasnapra.

Délután negyed ötkor Shodeinde Dorka, az X-faktor felfedezettje énekelt, majd öt órától a Magnum zenekar adott koncertet. Amíg a felnőttek főztek, fociztak és vetélkedtek, a gyerekek sem unatkoztak, játszóház, ugrálóvár és kézműves foglalkozások várták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!