Az osztrák fővárosban tartottak hírverést a fürdőnek

Bécs - A Collegium Hungaricumban mutatkoztak be hétfőn délután a büki turisztikai szolgáltatók. A workshop a város, a gyógyfürdő és nyolc rangos szálloda összefogásával valósult meg.

Tersztyánszky Krisztina

Napjainkban jóval kevesebb forrás jut marketingre, ezért még nagyobb szerepet kap az egyes turisztikai szereplők összefogása  hangsúlyozta Kovács Balázs, a Magyar Turimus Zrt. bécsi képviselője. 

A Bük városi önkormányzat, a Büki Gyógyfürdő Zrt. és a szállodák együttműködésének, illetve a két bécsi partner bevonásának köszönhetően sikerült a határon túli bemutatkozás költségeit minimálisra csökkenteni. A Kulturális Turizmus Éve apropóján korábban már hasonló lehetőséget kapott az osztrák fővárosban a Művészetek Palotája, a gödöllői kastély, valamint Balatonfüred kulturális-turisztikai kínálata. 

A kapcsolatépítést célzó két órás rendezvényre osztrák idegenforgalmi  szakírókat, gazdasági újságírókat és utazásszervezőket hívtak meg. Az invitálást legalább harmincan elfogadták, köztük  itt voltak a legnagyobb magyarországi forgalmat bonyolító utazási irodák képviselői. Az informatív bemutatkozó programot a szervezők úgy állították össze, hogy akik eljöttek, minél sokoldalúbb és élményszerűbb ismereteket adhassanak tovább Bük városáról, a gyógyfürdőről és az egyéb nevezetességekről. 



A résztvevőket a házigazdák nevében dr. Fónagy Zoltán, a bécsi magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum igazgatója és Kovács Balázs köszöntötte. Az alaphangulat megteremtéséről a büki Hajnalcsillag Néptáncegyüttes  táncospárjai, illetve a Keltike népdalkör tagjai gondoskodtak. 

A város adottságait és fejlesztési terveit Horváth Lajos polgármester, a gyógyfürdőt Németh Csaba műszaki igazgató mutatta be, a büki gyógyvíz jótékony hatásáról pedig dr. Göde György, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezető főorvosa számolt be. Az együttműködők sorában sorában ott találtuk  Michael Fröhlichet, az ÖBB keleti régiójának képviselőjét. 

A közlekedési  szakember  azt a közös kiadványt mutatta be a vendégeknek, amit a vasúttársaság a Magyar Turizmus Zrt-vel közösen jelentetett meg. A színes prospektus bemutatja mindazon nyugat-magyarországi városokat, turisztikai látványosságokat, amelyek Ausztriából vonattal is közvetlenül elérhetők. A program keretében debütált az a mintegy tíz perces ismertető film is, amelyet a közelmúltban készítettek Bük város és a fürdő bemutatására. 

A szóróanyagaikkal, információs kiadványaikkal jelen levő szállodák meglepetéssel is készültek. A résztvevők között hétvégi meghívásokat sorsoltak ki, majd borjúpörkölttel, rétessel, somlói galuskával adtak betekintést a magyar konyha ízeibe. Csepreg és Bük bontakozó együttműködésének jeleként az Alpok keleti nyúlványain termett borokat egy szomszédvárbeli szőlősgazda, Horváth József kínálta. Az információs pultoknál pedig az érdeklődésen túl talán már megállapodások, rendelések is születtek. 

Fotók: Kiss Teodóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!