Az ünnepeket a tolvajok sem hagyják ki

<b>Körkép</b> - Az ünnepeket sokan a rokonoknál, barátoknál töltik, s vannak, akik hosszabb időre utaznak el. Az őrizetlenül hagyott házak, lakások sokszor a betörtök áldozatává válnak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Legyen óvatos! Néhány tipp segíthet, hogy ne érje kellemetlenség. 

Ha hosszabb időre elutazik az ünnepek alatt, semmiképpen se hagyjon üzenetet a rögzítőjén, hogy nincs otthon és a vezetékes telefon csengését is érdemes lehalkítani, hogy ne hallatszódjon ki a lakásból a telefoncsörgés hangja. Gondoskodjon róla, hogy valaki kiürítse a postaládáját, mert a betörök sokszor a teletömött levelesládából következtetnek arra, hogy a „szabad préda” a  lakás. 

Néhány napos távollét esetén érdemes tájékozni szomszédokat, a közelben lakó barátokat, hogy nem lesz itthon az elkövetkező napokban, s ha netán valami gyanúsat észlelnek, jelezzék. 

Persze ne csak a lakásra ügyeljen! Ha tömeg közlekedik vigyázzon „zsebire”, hiszen a zsebtolvajok karácsony táján „keresnek” a legjobban. A pályaudvarokon is ügyeljen a csomagokra, s utazáskor ne tartsanak okmányokat, értékeket a „könnyen megközelíthető” rekeszekben és ne tegyék egy helyre a pénztárcát, iratokat és a mobiltelefont.

És nem utolsó sorban a hatóságok már többször felhívták a figyelmet arra, hogy ne hagyjanak csalogató érékeket a kocsiban és az ajándékokat sem célszerű a kocsi ülésén tárolni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!