Bajnokok Ligája: előny a Lokinál: 1:0-ra nyert Tallinban a debreceni gárda

Tallin - A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Debrecen Leandro találatával 1:0-ra győzött az észt Levadia Tallin otthonában. Fájdalom, idehaza ebből mit sem látott a jónép, a televíziós közvetítés ugyanis totálisan befuccsolt.

MTI

A magyar bajnok győztes gólját Leandro rúgta a 70. percben, ezzel Herczeg András együttese igen kedvező helyzetbe került a jövő heti, debreceni visszavágóra.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Levadia Tallinn (észt) - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Tallinn, 2500 néző, v.:
Bruno Miguel Duarte Paixao (portugál)

Gólszerző: Leandro (70.)

Sárga lap: Nahk (43.), Malov (59.), Andrejev (81.), illetve Leandro (33.), Coulibaly (73.)

 Levadia Tallinn:  Kaalma - Sisov, Morozov, Kalimullin, Teniste - Malov (Leitan, 74.), Nahk, Ivanov, S. Puri (E. Puri, 88.) - Andrejev, Guszev (Zelinski, 85.)

 DVSC-TEVA: Poleksic - Bernáth, Mészáros, Komlósi, Leandro - Czvitkovics, Kiss Z., Katona (Dombi, 67.), Szakály (Szűcs, 84.) - Szilágyi (Coulibaly, 58.), Rudolf. 

Nem sikerült a DigiSport első külföldi, magyar vonakozás adása. Bár a találkozót megelőzően a budapesti stúdióban ülő műsorvezető Csisztu Zsuzsa, és a szakértő, az egykori újpesti játékos, Kovács Zoltán beharangozta a derbit, magát a meccset már nem láthatták a nézők. A televíziós közvetítésben jelentkező bakit a meccs lefújásáig nem sikerült kiküszöbölni, így a Levadia-Debrecen meccs helyett a Chelsea-Milan felkészülési mérkőzést adta a csatorna...
 
A mérkőzés elején egyébként a Debrecen birtokolta többet a labdát, de helyzetig nem jutott. Az idő múlásával az észtek egyre nagyobb zavart okoztak a vendégek védelmében, amit elpuskázott lehetőségek mellett Nahk kapufája is jelzett, ám gól nem született a szünetig.
 
A folytatásra sokkal elszántabb és harcosabb felfogásban jött ki a magyar gárda. Bár az észteknek így is akadt helyzetük, de ekkor már a Loki is veszélyeztetett, sőt a 70. percben Coulibaly kapusról kipattanó lövését követően Leandro talált be. Ezt követően a debreceniek kissé visszahúzódtak, kontratámadásokra rendezkedtek be, azaz mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, de ez meddőnek bizonyult a hajdúságiak szervezett védekezése miatt, így már nem változott az eredmény.


További eredmények:

Nem bajnokok ága:

Sparta Praha (cseh)- Panathinaikosz (görög) 3-1 (2-0)
RSC Anderlecht (belga)-Sivasspor (török) 5-0 (3-0)
Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Timisoara (román) 2-2 (0-1)
Celtic Glasgow (skót)-Dinamo Moszkva (orosz) 0-1
Sporting Lisboa (portugál)-Twente Enschede (holland) 0-0

Bajnokok ága:

FK Aktobe (kazah)-Maccabi Haifa (izraeli) 0-0
FK Baku (azeri)-Levszki Szófia (bolgár) 0-0
FK Ventspils (lett)-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Levadia Tallinn (észt) - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
APOEL Nicosia (ciprusi)-Partizan Beograd (szerb) 2-0 (0-0)
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Slavia Praha (cseh) 0-0
Slovan Bratislava (szlovák)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 0-2
FC Zürich (svájci)-NK Maribor (szlovén) 2-3
FC Köbenhavn (dán)-Stabaek IF (norvég) 3-1
FC Salzburg (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát) 1-1

Az a csapat, amely a harmadik körből továbbjut, már biztosan főtáblára kerül valamelyik európai kupasorozatban. A BL-selejtező negyedik, utolsó fordulójában győztes együttesek a sorozat 32-es főtábláján folytatják szereplésüket, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be. A harmadik kör vesztesei sem búcsúznak a nemzetközi porondtól, mivel az EL-selejtező negyedik, utolsó fordulójában vigasztalódhatnak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!