Balhés vasi szombat: Bukósisakkal arcul ütötte - Teljes sötétben dolgozó tolvaj - Tömegverekedés

Megyei körkép - Szombaton igencsak "munkás" napjuk volt a Vas megyei rendőröknek: verekedéshez, balesethez, rabláshoz, rongáláshoz egyaránt kihívták őket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Bukósisakkal arcon ütötte
Szombaton 23.08-kor egy rönöki lakos tett bejelentést, hogy Rönökön az egyik presszónál egy nőt megvertek. Mint kiderült, körülbelül 23.00 órakor egy rönöki lakost  annak élettársa kihívta a presszó elé, ahol összevitatkoztak, majd a férfi egyszer a bukósisakjával arcon ütötte a nőt, akinek felrepedt a szája és az állkapcsát fájlalta. 
A sérültet a mentőszolgálat könnyű sérüléssel a körmendi kórházba szállította további vizsgálatok céljából. 


Tömegverekedés - csoportos garázdaság
Egy celldömölki lakos a szolgálatban lévő Vönöck Kmb-nek jelezte, hogy szeptember 5-én 21:50 óra és 22:00 óra közti időben a házuk előtt több személy összeverekedett, amely során a ház előtt álló Suzuki gépkocsi megrongálódott. A rongálással okozott kár körülbelül 50 ezer forint. 
Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a városban, az Ostffy téren 6 személy verekedett össze - ennek során az egyik személy megsérült, ezért részére mentőt hívtak, akit a celldömölki kórházba szállítottak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléssel. 
Az ügyben csoportos garázdaság miatt büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség. 


Trükkös tolvaj: hamis történet után sötétség
Szombat délután egy vasvári lakos telefonon tett bejelentést, hogy az édesanyja lakásából ismeretlen személy 60 ezer forint készpénzt tulajdonított el. 
Mint kiderült: szeptember 4-én, 19.30 óra és 20.00 óra közötti időben ismeretlen elkövető a sértett vasvári családi házának udvarára bement és az udvar felöli zárt konyhaablakot benyomva bemászott a lakásba. 
A sértett a hangot hallva a konyhába ment és megpillantotta az elkövetőt. Az elkövető félrevezetés céljából beszélgetni kezdett, egy hamis történetet adott elő és pénzt kért a sértettől. A sértett jóhiszeműen a beszélgetést követően tízezer forintot adott át az elkövetőnek a többi készpénzt visszarakta a helyére. Az elkövető ezt látta és a sértett figyelmetlenségét kihasználva a villanyóra főkapcsolóját lenyomta, majd teljes sötétséget kihasználva a többi 50 ezer forintot is eltulajdonította. 
Az ablak benyomása következtében az ablaküveg megrepedt. A rongálási kár körülbelül 2 ezer forint.


A lopási kár hatodrésze a rongálási kárnak
Szombat délelőtt, kevéssel 10 óra előtt egy szombathelyi lakos telefonon tett bejelentést, hogy az egyik megyeszékhelyi kft. épületébe ismeretlen személy az éjszaka folyamán bement és onnan ellopta a hőközpontot és a hozzá tartozó réz fűtéscsöveket. 
A bűncselekménnyel 510 ezer forint, a rongálással 3 millió forint kár keletkezett.
A rendőréség büntetőeljárást kezdeményezett ismeretlen személy ellen. 


Közepesen ittas
Szombaton este, 22.17-kor egy gépkocsivezető telefonon bejelentette, hogy Vasszécseny és Csempeszkopács között közlekedési baleset történt: két gépkocsi ütközött és az okozó jármű vezetője ittas állapotban van.
Kiderült, hogy egy bejcgyertánosi lakos a kezelésére bízott Peugeot 307 típusú személygépjárművel autózott a 87-es számú főúton Csempeszkopács irányából Vasszécseny felé. A 11-es km szelvény 300 méterében áttért a menetiránya szerinti baloldalra, ahol ütközött a vele szemben haladó szombathelyi lakos által vezetett Fiat Ducato típusú tehergépjárműből és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény pótkocsijával. 
A baleset során személyi sérülés nem történt. 
A Peugeot vezetőjét előállították a helyszínről a Sugár úti orvosi ügyeletre kétszeres vérmintavétel céljából, mert ittasan közlekedett az autóval és haladása során anyagi káros közlekedési balesetet okozott. Az ügyeletes orvos a vérvételi jegyzőkönyvön mindkét esetben a közepesen ittas rovatot jelölt meg. A sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ellene szabálysértési eljárást kezdeményeztek. 


Suzuki vs. Fiat
Egy személy Suzuki Wagon R Plusz típusú személygépjárművel közlekedett Szombathelyen a Bartók Béla körúton a Rohonci út irányából a Kenderesi utca felé. Haladása során nekiütközött az előtte forgalmi ok miatt álló Fiat típusú személygépjárműnek. A baleset következtében a Fiat utasa 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. 
A Suzukit vezető személy ellen szabálysértési eljárás kezdeményeztek. 


Megrongálta a Citroent
Szombat délelőtt egy megyeszékhelyi lakos telefonon bejelentette, hogy a ház előtt parkoló Citroen C3 típusú személygépjárművének bal oldalát ismeretlen személygépjármű megrongálta. A károkozó adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt.  A rongálással körülbelül 200 ezer forintos kár keletkezett. 
A rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett ismeretlen személy ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!