Balhézó vendégszurkolók a Falco-Sopron meccs után

Már a mérkőzésen is provokálta a sportszerűen szurkoló szombathelyieket néhány a Soproni KC-t elkísérő szurkoló, majd hazafele indulva már a rendőrségre is szükség volt.

Bonyhádi Zoltán

Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya elmondta, a találkozó fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott: a csarnokban nem, viszont az Arena Savaria körül szép számmal voltak jelen rendőrök.

A soproni csapatot mindegy kétszáz szurkoló kísérte el Szombathelyre, többségükkel nem is volt probléma, azonban a körülbelül húsz főre tehető "keménymag" a mérkőzés során folyamatosan provokálta a szombathelyi szurkolókat: főleg verbálisan, valamint egy a Haladást szidalmazó transzparenssel igyekeztek balhét szítani.

A lefújást követően a csarnok vendégbejárójánál megjelentek a hazai szurkolók is, akik aztán a rendőri sorfal láttán inkább hazamentek. A rendőrkapitány itt külön megemlítette, a falcósok végig sportszerűen viselkedtek, nem is ők jelentették a problémát. Egy vendégdrukkert viszont előállítottak, mivel szembeszegült a rendőri intézkedéssel. Ellene szabálysértési eljárást indítottak.

A sorponiakat felterelték a buszra, majd haza indították őket. Útjuk azonban nem tartott túl sokáig, már a 11-es Huszár úton (meglepő módon a pszichiátria mellett - a szerk.) megállították a buszt, hogy leszálljanak róla. A sofőrnek állítólag halálfélelme volt a néhány magáról megfeledkezett, erősen ittas drukker miatt. A gyors rendőri fellépésnek köszönhetően azonban hamar visszakerültek a buszra. Tíz rendőrt teljes csapatfelszerelésben a buszra vezényeltek, ők (továbbá két kísérő kocsi) egészen Sopronig kísérték a buszt. A megelőző intézkedésnek hála, nem volt alkalom a jellegzetes kocsmai megállókra és a további rendbontásra sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!