Barcelona-Chelsea: a katalánok mennek Rómába

London - A bombagólok meccséből a Barcelona jött ki jobban: a katalánok a hosszabbításban egyenlítettek a Chelsea ellen, így ők jutottak a Bajnokok Ligájába döntőjébe, ahol a Manchester United-del játszanak. Szerdán amúgy a Chelsea-nek állt a zászló, ám az angolok kihagyták a helyzeteket, illetve a játékvezető "büntetőmentes" napot tartott - az utóbbi miatt majdnem meglincselték a házigazdák a lefújás után.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Barcelona lesz a címvédő Manchester United ellenfele a Bajnokok Ligája május 27-i, római fináléjában, miután a hazai gólnélküli összecsapást követően 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea otthonában az elődöntő szerdai visszavágóján, így idegenben lőtt góllal jutott tovább.


Essien bombája útban a háló felé: az angolok uralták a meccset, a Barcelona ezúttal nem sziporkázott, de végül továbbjutott Fotó: MTI

A londoniak a ghánai Michael Essien bombagóljával szereztek vezetést és egészen a 93. percig továbbjutásra álltak, amikor Andres Iniesta találatával az Eric Abidal kiállítása miatt tíz emberrel küzdő Barcelona egyenlített, s ezzel kiharcolta a döntős szereplést.

A találkozón egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, a Barcelona semmit sem tudott megvalósítani a korábban tőle látott kreatív támadó futballból. A Kékek a korai vezetés és ezáltal a számukra kedvező eredmény ellenére is veszélyesebben támadtak, azonban lehetőségeiket rendre elpuskázták, illetve a norvég Tom Henning Övrebo játékvezető több "büntető gyanús" esetben is "továbbot" intett.
 
A Barcelona csak szenvedett, ráadásul Abidal kiállítása után már csak tíz emberrel küzdhetett, azonban a 93. percben Iniesta a bal felső sarokba bombázott. A meccsről árulkodó adat, hogy ez volt a vendégek egyetlen lövése, amely eltalálta Petr Cech kapuját.
 
A legrangosabb európai kupasorozatban így továbbra sem fordult elő, hogy egymást követő két évben ugyanaz a párosítás legyen a döntőben. Ez most alig pár percen múlt, hiszen a tavalyi fináléban a Manchester United 1-1-es döntetlen után büntetőpárbajban múlta felül a Chelsea-t.
 
BL, elődöntő, visszavágó:
Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)

gól: Essien (9.), illetve Iniesta (93.)
piros lap: Abidal (65., FC Barcelona)
 
Továbbjutott: a Barcelona 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!