Berzsenyi Dániel szülőfalujának csapata a megyei II-ben

Egyházashetye - Az őszi szezon végén szerzett egy pontos előnyét a bajnokság végére még kettővel megtoldotta a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Sárvári-csoportjában szereplő Egyházashetye, amely így az ősszel már egy osztállyal feljebb szerepelhet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Egyházashetyén kívül több csapat - a Simaság, a Sárvári Kinizsi, az Izsákfa - is pályázott a feljutásra a megyei III. osztály Sárvári-csoportjában, végül - nyugodtan mondhatjuk - öldöklő csata után Berzsenyi Dániel szülőfalujának együttese lett a befutó. Alacsonyabb osztályú csapatoknál ilyenkor mindig felmerül a kérdés: lesz-e pénz a magasabb osztályra, vállalják-e az indulást?

- Vállaljuk - felelte érdeklődésünkre Farkas Gábor, az Egyházashetye trénere. - Azt nem mondom, hogy nem okozott fejtörést az anyagi források megszerzése, de nem azon szomorkodtunk, hogy milyen nehéz feladat lesz majd a pénz megszerzése, hanem inkább cselekedtünk. Az önkormányzat mellett több támogatónk is akad, így végül összejött az induláshoz szükséges összeg. A megyei II-ben már kötelező az ificsapat szerepeltetése, és bár ebben a kérdésben nem állunk túl fényesen, a szabály szerint engedélyezett túlkoros játékosok szerepeltetésével ezt a problémát is áthidaljuk majd. Annyi biztos, hogy a felnőtt keretben futballozó fiatal játékosokat semmiképpen sem szeretnénk elengedni, sőt melléjük rutinos játékosokat akarunk igazolni. Nem érjük be csak a bentmaradással a megyei II. osztályban, a középmezőnyt vesszük majd célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!