Beteg gyermekek tanultak golfozni

Beteg gyermekek, családtagjaik vendégeskedtek szombaton és vasárnap Zsira és Bük golfpályáin: első alkalommal rendezték meg a Csodalámpa Jótékonysági Golfhétvégét. Hűvös volt az idő, de ez gyermekeket nem igazán zavarta.

Angyal László

Patzauer Éva és férje hét éve - miután agydaganatban meghalt nyolc és féléves kislányuk - úgy gondolták, hogy öten-hatan összefognak, és teljesítik néhány beteg gyermek kívánságát. Létrehozták a Csodalámpa Alapítványt, melynek közreműködésével azóta országszerte több mint 1300 súlyosan beteg kisgyermek álma teljesülhetett.

A daganatos, leukémiás, izomsorvadásos, transzplantált és még nagyon sok egyéb életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermek egy-egy kérését teljesíti a Magyarországon 15 kórházban működő nonprofit szervezet. Az önkéntesek önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy ma már minden munkanapon sikerül örömet szerezni egy nagyon beteg kisgyereknek, aki ebből az élményből erőt meríthet a gyógyulásához.

Hűvös volt vasárnap az idő Zsirán, de a gyerekeket ez láthatóan nem nagyon zavarta: jól érezték magukat a golfparadicsomban. Nem csoda, hiszen az alapütések megtanulása után golfozhattak, majd a golfautóval is körbemehettek a pályán.  

Szemes Róbert, a Sonenngolf Club ügyvezetője elmondta: a régió két golfpályája összefogott. A Birdland Golf & Country Club és a Sonnengolf Club hagyományteremtő céllal indította el a Golf a gyermekekért elnevezésű  jótékonysági programot, együtt a Csodalámpa Alapítvánnyal.  

Az ötlet lényege: a két golfklub a bevétellel, a törzsvendégek pedig a  felajánlásaikkal segítették az alapítvány munkáját. Az esemény megrendezéséhez sok helyi szponzor is hozzájárult.    

Pautzer Évától megtudtuk, hogy ezen a hétvégén két bereg gyerek kívánsága teljesült: Alexander PlayStationt, Ádám Xbox-ot kapott.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!