Birkózó EB: Ligeti és Veréb is kiesett (frissítve)

Ligeti Dániel és Veréb István már kiesett a további küzdelmekből a bakui birkózó Európa-bajnokság első napján, kedden.

MTI

A szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában szereplő Ligeti a német Johannes Kessel legyőzése után a címvédőt búcsúztató, fehérorosz Alekszej Semarovval találkozott. A viadal honlapja alapján a fiatal magyar akciódús mérkőzést vívott esélyesebb riválisával, s az első és második menetet is 4-2-re bukta el.

Ligeti Dániel veresége ellenére még reménykedhetett a vigaszági folytatásban. A továbbjutáshoz az kellett volna, hogy Semarov legyőzze Mahovot. Semarov viszont két szoros menetben (1-0, 1-0) vereséget szenvedett az oroszok világbajnokától, Biljal Mahovtól. Így tehát a szombathelyi birkózó elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A nap másik magyarja, Veréb István (84 kg) számára már véget ért a torna, mivel elsőkörös legyőzője, a lett Armands Zvirbulis rögtön a folytatásban kikapott.

- Hát sok szerencsénk nincs - kommentált a Haladás vezetőedzője, Veréb István. - Öt és fél hónapnyi pusztulat az edzőtáborban napi három edzéssel, az eredmény meg... A pekingi olimpián Hatos Gabit ütötte ki egy fertőzés, tavaly térdsérülése volt a fiamnak, most gondmentesen készült, de az utolsó pillanatban megint semmivé vált a sok munka. Azerbajdzsán rettenetesen veszélyes, még a gyümölcsmosásra használt víztől is fertőzést lehet kapni. Ligeti Dani akkor lett volna szerencsés, ha a második fordulóban az orosz Mahov jutott volna neki - ha már egy ágon voltak, ő bevitte volna a vigaszágra. A papírforma szerint a moldáv ellen nyernie kellene Hatos Gabinak, de a grúz ellen már bravúr kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!