Bodnár: egy év felfüggesztett börtön

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városi Bíróság bűnösnek találta Bodnár Lászlót, a Debrecen labdarúgóját halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, és egy év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását egy évre felfüggesztette

MTI

Az MLSZ tájékoztatása szerint a válogatott hátvéd mellékbüntetésként 250 ezer forint pénzbüntetést kapott, illetve másfél évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

A büntetés kiszabásánál a bíróság figyelembe vette, hogy az áldozat ittas állapotban kerékpározott, s több KRESZ-szabályt is megsértett. Az ítéletet az ügyész, valamint Bodnár László és védői is tudomásul vették, így az a mai napon jogerőre emelkedett.

Bodnár augusztus 28-án 21 óra körül Nyírbátornál, lakott területen kívül elgázolt egy láthatósági mellényt viselő 34 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A férfiról a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy erősen ittas volt, illetve a felezővonal mellett haladt biciklijével. Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot.
 
A Bajnokok Ligájába jutott DVSC-TEVA játékosa a baleset után nem vállalta a szereplést a múlt szombati Svédország elleni világbajnoki selejtezőn, szerdán Portugália ellen azonban már pályára lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!