Bodnár László nem vállalja a válogatott szereplést (Frissítve: nyilatkozatok)

Budapest - Nem vállalja a válogatott szereplést a szombaton és jövő szerdán esedékes labdarúgó világbajnoki selejtezőkön Bodnár László, aki péntek este autójával halálra gázolt egy kerékpárost.

MTI

A Bajnokok Ligájába jutott Debrecen védője úgy döntött, otthon marad Nyíregyházán, azaz nem utazik Telkibe a nemzeti együttes hétfő délután kezdődő edzőtáborába, mert nem szeretne rossz hatással lenni társaira.
    
"Borzasztóan megviselt ami történt, nagyon rossz lelki állapotban vagyok és semmiképpen sem szeretném, hogy ez kihasson társaimra" - mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának Bodnár László. "Úgy érzem, a legjobb, ha most itthonról, a távolból szurkolok tiszta szívemből a csapatnak."
    
Kisteleki István, az MLSZ elnöke azt mondta: megértéssel tudomásul veszik a döntést.
    
A csoportjában második magyar válogatott szombaton 20 órától a svédeket fogadja a Puskás Ferenc Stadionban, míg négy nappal később 20:45-től a portugálokat látja vendégül ugyanott.

Koeman: Bodnár jó döntést hozott -  Szélesi ismét a keretben

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Bodnár László jó döntést hozott, amikor lemondta a szereplést a soron következő két világbajnoki selejtezőn, miután péntek éjjel halálra gázolt egy kerékpárost.

"Kétszer is beszéltem vele, azt mondta, hogy mentálisan nincs kész két ilyen fontos mérkőzést megvívni, úgy gondolom, nagyon helyesen döntött" - nyilatkozott hétfői, telki sajtótájékoztatóján a holland szakember.
    
A keret hétfőn állt össze, és megkezdte a felkészülést a svédek elleni szombati, valamint a portugálokkal szemben jövő szerdán sorra kerülő világbajnoki selejtezőkre. A csapatból Bodnáron kívül sérülés miatt hiányzik Vanczák Vilmos és Vaskó Tamás, míg Fülöp Márton ugyan a válogatottal van, de szintén sérüléssel bajlódik. A hiányzók miatt visszakerült az együttesbe  a bő listán szerepelt Szélesi Zoltán, aki a szűkítéskor kikerült a keretből.
    
Koeman elmondta: a világbajnoki selejtezős csoportban minden csapaton nagy most a teher, hiszen ha például az élen álló dánok nem nyernének a portugálok ellen, a magyarok pedig legyőznék a svédeket, pillanatok alatt összesűrűsödne a mezőny.
    
(A dánok 16 ponttal vezetnek, őket 13-mal követik a magyarok, majd a portugálok és a svédek következnek egyformán 9-cel, míg az albánoknak 6, a máltaiaknak pedig 1 pontjuk van.)
    
A magyar csapat 18:30-tól sajtónyilvános edzéssel kezdte meg az érdemi munkát.
    
A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a telki edzőközpontban mostantól rendelkezésre áll egy úgynevezett Help életmentő állomás, benne egy félautomata defibrillátorral.

Dárdai a légiósok miatt aggódik

A keret tagjai hétfőn találkoztak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában, közülük elsőként a Debrecen Bajnokok Ligája-hőse, Rudolf Gergely állt a kamerák elé:    
    
"Hasonló sikereket szeretnék elérni a válogatott mérkőzéseken is, természetesen jó lenne továbbjutni, ennek fontos állomása az előttünk álló két találkozó. A kinti mérkőzésen nagyon jól játszottunk a svédek ellen, sajnáltam, hogy onnan nem tudtunk pontot hozni" - mondta a támadó, aki a stockholmi összecsapáson gólt szerzett, igaz, ezzel csak szépíteni tudott, a hazaiak ugyanis 2-1-re nyertek.
    
"Nagyon jó állapotban érzem magam, de ha nem játszom, akkor akár a vizet is hordom majd a csapatnak" - mondta Dárdai Pál, a Hertha BSC rutinos középpályása, aki hozzátette, kissé aggódik amiatt, hogy több légiós is csak a kispadon ült az elmúlt hetekben. - "Azt szerettem volna, ha a szeptemberi selejtezőkre mindenki csúcsformában érkezik, de sajnos azt kellett látnom a Kickerben, hogy több válogatottbeli csapattársam nem kap lehetőséget egy percre sem."
    
Nem közéjük tartozik az együttes legjobb formában lévő játékosa, Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven légiósa, aki nemrég két gólt és egy gólpasszt jegyzett az Ajax Amsterdam ellen aratott 4-3-as siker alkalmával, legutóbb pedig, vasárnap a Groningen ellen adott két gólpasszt.
    
"A két válogatott mérkőzés előtt főként az Ajax elleni összecsapásra akartam koncentrálni, de magam sem gondoltam volna, hogy ez ilyen jól sikerül. Azóta nekem csak a svédek és a portugálok járnak a fejemben." 
    
Dzsudzsák beszélt Bodnár Lászlóról is, aki pénteken késő este halálra gázolt egy kerékpárost Nyírbátor lakott területén kívül: 
    
"Sajnos arrafelé nagyon rosszak az utak, rengeteg kamion van, és az átalagosnál többen használnak kerékpárt. Nagyon sajnálatos Boci esete, együtt érzünk vele, és segítünk, ahol csak tudunk. Szeretnénk megnyerni mindkét mérkőzést neki és a halott hozzátartozóinak is" - mondta a szélső, aki három évvel ezelőtt Aradványpusztán - szintén ezen a környéken - egy mikrobusszal ütközött, többször megpördült és árokba borult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!