Bokros nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget (frissítve)

Budapest - Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF kampánynyitó rendezvényén.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

12.51

Szóba sem kerül még annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam - mondta Bokros Lajos, hozzátéve: "sértő még a gondolata is annak, hogy a hírnevemet, hitelességemet odaadjam egy olyan programhoz, amelynek a sikerében nem bízom".

Márpedig a szocialista párt mereven elzárkózik az én programomtól - állapította meg.


13.01

 A "hajónak fordulnia kell" a hiteles politizálás irányába - mondta Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője szombaton Budapesten a párt kampánynyitó rendezvényén.
A "hajónak fordulnia kell" a jó irányba: el az üres, populista ígéretektől, a hiteles, eredményekkel bizonyított politizálás irányába. Nagyon fontos, hogy az MDF a magyarországi válságkezelésben olyan programot állítson a választók elé, amely a siker lehetőségével kecsegtet, s ellentmondások nem nagyon hemzsegnek benne - hangsúlyozta Bokros Lajos az egyik dunai rendezvényhajón megrendezett kampánynyitón.
Az MDF programja hiteles, a párt nem váltogatja elképzeléseinket naponta. Az MDF nem tagadja, hogy a gazdasági válság megdobálja a magyar gazdaság törékeny csónakját - tette hozzá.


13.23

Az SZDSZ egyelőre nem kívánja kommentálni a Bokros Lajos döntése nyomán kialakult helyzetet - közölte a párt sajtóosztálya az MTI-vel. Hozzátették, hogy csak később nyilatkoznak a helyzetről.


15.20
Bokros Lajos úgy vélte: valóban "kutyakomédiává" váltak az elmúlt hét eseményei


"Olyan körülmények között, amikor ilyen távolság van, nemcsak a programban, hanem láthatóan értékrendben is, akkor szóba sem kerül annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam" - hangsúlyozta Bokros Lajos.
 Hírnevet megszerezni tizenöt év, elveszteni öt perc. Mint mondta, sértő még a gondolata is annak, hogy hírnevét és sikerességét odaadja egy olyan programért, amelynek a sikerében nem bízik, az MSZP pedig a mai napig mereven elzárkózik az ő programjának elfogadásától. 
Magyarország jelenlegi súlyos gazdasági helyzetében nem méltó a leköszönő miniszterelnökhöz és az MSZP-hez sem, hogy így próbáljanak kormányfőt választani, nem tekintve a programot, nem tekintve az ország szükségleteit - tette hozzá.
Bokros Lajos úgy vélte: valóban "kutyakomédiává" váltak az elmúlt hét eseményei.
    
Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken jelentette be, hogy pártja számára három miniszterelnök-jelölt volt elfogadható: Surányi György, Békesi László és Bokros Lajos. Világossá vált, hogy az első kettő jelölt nemet mondott a felkérésre, ezért az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését - tette hozzá.
Bárándy Gergely, a szocialisták országos elnökségének tagja erre úgy reagált: az MSZP nem érti, de tudomásul veszi az SZDSZ döntését, miszerint a liberális párt Bokros Lajost javasolja miniszterelnök-jelöltnek.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!