Boldog szülinapot kedves Attila!

Bajt és bút feledtető nap volt a vasárnapi: 11 esztendős lett a leukémiával küzdő kis Attila, akinek javára éppen egy hete indítottunk gyűjtést lapunkban.

Némethy Mária

Azt az örömöt! Azokat a repdeséseket! Vasárnap délutánra Sólyomékhoz szülinapra voltunk hivatalosak. Attila  az iskolában Tilla, itthon Ati és Manó is, mindegyikre hallgat, szóval a kis Attila éppen vasárnap lett  11 esztendős.

Egekig szökött kedves kis barátom öröme. Alig vetettem le a kabátot, máris hívott: nézzem meg a távirányítós versenyautóját (ez a Vas Népe ajándéka, de külön története van, hétfőn majd  írok erről). Mutatta, gyorsan megy előre, hátra, és jó erős,  bírja az ütközést.

Anyáék köszöntöttek, Békésből is felhívtak telefonon, onnan a nagymama, Piroska, az anya tesója, meg Tomi, az unokatestvérem is boldog szülinapot kívánt. Meg még a kórházból a Mónika néni is!  újságolta a kis Attila, aki már az ölemben ült.

Húga, Betti rajzolt neki cicát, adott kifestőt, a szülőktől  társasjátékot kapott. Mindhármuknak arasznyi gördeszkát ajándékoztak  Attila ügyes trükköket mutatott be vele az asztalon, amikor kitárult az ajtó, s Anikó, az édesanya egy hatalmas tejszínes gyümölcsös túrótortával érkezve, rajta égő gyertyákkal énekelte:Boldog szülinapot! Ettünk (nagyon finom volt), aztán régi fényképeket nézegettünk. Ahogyan kell.

Ilyen vidáman telt a vasárnapi születésnap Sólyoméknál. De óhatatlanul eszünkbe jutott az egy évvel ezelőtti. Az a  kórházi.

Anya megviccelt  emlékezik Attila. Azt mondta, nem ért rá sütni tortát. Aztán egyszer csak ott volt ő,  meg a torta. A barátaim is  örültek neki, meg a nővérnénik, a doktor bácsi is evett belőle. El is nevezték Tilla tortának. Ott is jó volt a szülinap. Az mindenhol jó. Igaz szívvel kívánjuk, legyen még nagyon sok szülinapod, aranyos kis Attila!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!