Bombának látszó szerkezetet találtak egy kecskeméti iskolában

Nem tartalmazott robbanószert az a bombának látszó szerkezet, amelyet egy kecskeméti általános iskola udvarán találtak péntek reggel egy levéllel együtt, és a tűzszerészek délelőtt semmisítettek meg – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

MTI

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint az eset feltehetőleg összefügg az intézmény igazgatójának szerdán tett bejelentésével. A vezető ugyanis a hét közepén egy újságok betűiből kirakott, "elégedetlenséget és elkeseredést tükröző", zavaros tartalmú levelet talált a Mátyás Király Általános Iskola postaládájában.    
   
Bár a szöveg konkrét fenyegetést nem tartalmazott, az ügyben zaklatás bűncselekmény megalapozott gyanújával eljárást indított a rendőrség, ismeretlen tettes ellen – mondta az őrnagy.
   
Jelezte: péntek reggel fél hattól a péntek 13-i dátumra való tekintettel, elővigyázatosságból a városi rendőrkapitányság munkatársai általános ellenőrzést tartottak az iskola területén. Nem sokkal negyed 8 után az iskola gondnoka egy csőszerű szerkezetre és egy újabb levélre bukkant az intézmény udvarán, egy kerti pavilonban.
   
A levélben az állt: ha nem nyúlnak a szerkezethez, az nem fog felrobbanni – közölte a sajtószóvivő, akinek a közlése szerint kollégái ezt követően a helyszínen azonnal biztonsági zónát jelöltek ki. A gyerekeket a létesítmény túlsó részébe terelték, az utca érintett szakaszát lezárták, a környékbeli lakókat pedig megkérték: ne hagyják el otthonukat.
   
Később az iskolát teljes egészében kiürítették, majd az időközben megérkezett tűzszerészek "irányított megsemmisítést" hajtottak végre. Az akció erős hanghatással járt, ám a szakértők megállapították: a csőben nem volt robbanószer – fogalmazott Mihályné Bornemisza Eleonóra.
   
A diákok még délelőtt visszatérhettek az iskolába, ahol azonban továbbra is tart még a helyszínelés – tette hozzá.     A Kecskeméti Rendőrkapitányság az eset kapcsán közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, ugyancsak ismeretlen tettes ellen. A szerdai és pénteki ügyet várhatóan egyesítve kezelik a nyomozás során – mondta az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!