Borásznak áll a világhírű rockzenész

<b>Róma</b>- Bortermelő lesz Sting; a világhírű brit rockzenész Toszkánában vásárolt birtokán állít elő borokat, amelyekből az első palackok szeptemberben kerülnek piacra.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az 58 éves zenész egy 2002-es árverésen tett szert a toszkánai Chianti közelében fekvő 200 hektáros birtokra, amelynek terméséből szeptemberben 30 ezer palack bor kerül a piacra. A borok neve és a címke egyelőre titok - írta szerdán a Corriera della Sera című olasz lap. 

- Igazi rockbor lesz. A bor a karakteres Sangioveséből készül, de a helyi Colorino szőlő révén szvinget is kínálunk. A cabernet és a merlot pedig a nemzetközi popzenét képviseli - mondta Paolo Rossi, Sting borvállalatának igazgatója. 

A jövőben Sting a birtokán felügyeli a saját, számozott csúcsminőségű borainak előállítását. A zenész olívaolajat és gesztenyemézet is előállít földjén, ezekre csak a londoni Harrod,s áruházban és az interneten keresztül lehet szert tenni. A közeljövőben azonban egy boltot is nyit Figline Valdarnóban, ahol birtoka található.

- A környezet iránti elkötelezettségem az amazóniai esőerdők megvédéséig nyúlik vissza. Olyan élelmiszereket akarok a családomnak adni, amelyek táplálják és nem szegényítik a Földet. A hagyományos eljárásokat választottam, és nem a növényvédő szereket - emelte ki a Police együttes egykori frontembere.
 
(Forrás: MTI) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!