Börtönbüntetést kaptak a hamis pénzzel fizető férfiak

<b>VN</b> - Pénzhamisítókat ítélt börtönre a zalaegerszegi városi bíróság. A három férfi tintasugaras nyomtatóval gyártott tíz- és húszezer forintosokkal vásárolt Zalában és Vasban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pálfi Attila korábban már többször került összeütközésbe a törvénnyel. A legutóbb csődbűntett és más bűncselekmények miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje 2011-ben járt volna le. 

A Lentiben élő férfi 2007 végén, illetve tavaly januárban tintasugaras nyomtatóval tíz darab 20 ezer forintost és tizenöt darab 10 ezer forintost gyártott. A hitelességük érdekében a biztonsági hologram csíkokat valódi 2000 forintosokról helyezte át.

A beváltáshoz két ismerőse közreműködését kérte. Először a külsősárdi Gergő Pétert beszélte rá, hogy segítsen a pénzt forgalomba hozni. 

Kezdetben Zala és Vas megye különböző településein újságos pavilonoknál, szórakozóhelyeken, élelmiszerboltokban vásároltak kisebb értékű árut. 

Megyénkben megfordultak Iváncon és Szombathelyen. A legtöbb helyen gond nélkül elfogadták a házi készítésű bankókat. Ily módon Gergő Péter 150 ezer forint értékű hamis pénzen adott túl, két 10 ezer forintossal nem járt sikerrel. A munkáért négy-, hatezer forintot kapott.

Később a Lentiben élő Farkas Norbert személyében egy harmadik társuk is akadt. Először március 17-én Gergővel közösen egy egerszegi ABC-ben fizetett hamis 20 ezer forintossal, majd a közeli presszóban adott túl egy újabb bankón, míg társa két további boltban volt eredményes. 

A trió március 21-én bukott le Zalaszentgróton. Farkas Norbert egy hírlapboltba tért be, ám a fizetéskor az eladó észrevette a hamisítást és szólt. A férfi jobbnak látta elfutni, ám a boltos értesítette a rendőröket, akik elfogták, rövidesen társai kezén is kattant a bilincs.

A zalaegerszegi városi bíróság Pálfi Attilát nem jogerősen 2 év 10 hónap börtönre ítélte és félmillió forint pénzmellékbüntetéssel sújtotta. 

Gergő Pétert 1 év 10 hónap, Farkas Norbertet 1 év börtönre ítélték jogerősen, de a szabadságvesztés végrehajtását 4, illetve 3 évre felfüggesztették.

Forrás: Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!