Borzalmas baleset a 4-es főúton: ketten meghaltak

Ketten meghaltak, többen megsérültek, amikor több jármű ütközött péntek délután a 4-es főúton, Karcag és Kisújszállás között. Továbbra is életveszélyes annak a kislánynak az állapota, aki a baleset egyik súlyos sérültje.

MTI

A baleset a 4-es főút 152-es kilométerénél történt. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy egy nagyobb teherautó, egy kisebb teherautó és öt személyautó ütközött. Közlése szerint a baleset következtében egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek meghalt, további hat ember megsérült.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese, Tamási Andrea az MTI-nek korábban elmondta: egy 9 év körüli gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak a debreceni Kenézy kórházba. Súlyosan megsérült egy felnőtt is, őt szintén a debreceni kórházba szállítják. Négy ember könnyebben sérült meg, egyikük nem kért kórházi ellátást, így őt a helyszínen látták el, három embert pedig a karcagi kórházba szállítottak.


 Az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Beszámolt arról is, hogy álló járművekbe rohant bele a teherautó a 4-es főút Szolnok felé vezető sávjában. A kocsisor azért alakult ki, mert készül a kisújszállási elkerülő útszakasz, emiatt forgalomkorlátozás van érvényben; fél pályán halad a forgalom, amelyet lámpa szabályoz. A baleset helyszínén fékezés nyomait látni, így biztos, hogy a teherautó megpróbált megállni, de valószínűleg már későn észlelte, hogy előtte áll a forgalom.
   
A teherautó belerohant az előtte álló hat járműbe és azokat egymásra nyomta. Az előtte lévő személygépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, s erősen összetört az az előtt álló autó is. A sérülteket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból. A helyszínre két mentőhelikopter érkezett a súlyos sérültekért, a rendőrökön kívül számos tűzoltót és mentőautót is lehetett látni.

Az MTI tudósítója kitért arra, hogy a balesetben részt vevő járművek közül a furgon egy nemzetközi segélyszervezet járműve, s azt egy külföldi vezette, aki nem sérült meg. A sofőr - aki németül beszélt a rendőrökkel - elmondta, hogy Moldáviából és Romániából tartott hazafelé, oda szállított orvosi műszereket. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sofőr milyen állampolgárságú.

A környéken tart a helyszínelés és a műszaki mentés.

Megműtik a súlyosan megsérült kislányt Debrecenben

Megkezdődött annak a 9 év körüli kislánynak a műtétje, akit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak a debreceni Kenézy Kórházba a Kisújszállás közelében, a 4-es számú főúton történt baleset helyszínéről - mondta Szentgyörgyi János, a kórház sajtóreferense péntek este az MTI érdeklődésére.   

A baleseti sebészek többórás műtétre számítanak; a kislány életveszélyes arc- és koponyasérüléseket szenvedett, és más testrészein is súlyosan megsérült.
   
A baleset másik, a Kenézy Kórházba szállított sérültje - az MTI helyszíni információi szerint a kislány édesapja - súlyos állapotban van, de sérülése nem életveszélyes.


Továbbra is életveszélyes a kislány állapota


Továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil annak a 9 év körüli kislánynak az állapota, aki péntek este Kisújszállás közelében, a 4-es számú főúton történt balesetben sérült meg - mondta Lénárt Beáta, a debreceni Kenézy kórház sajtószóvivője szombaton az MTI érdeklődésére.
Tájékoztatása szerint az orvosok éjszaka többórás műtét során ellátták a tüdő zúzódásos, az arckoponya roncsolódásos, a bal felkar és a jobb alkar töréses sérülésit.
A kislányt szombat hajnalban súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban szállították át a Debreceni Egyetem orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) gyermekklinikájának intenzív osztályára - tette hozzá a szóvivő, aki elmondta azt is, hogy a kislány édesapjának állapota - aki ugyanabban a balesetben sérült meg - továbbra is súlyos, de nem életveszélyes.
Az MTI érdeklődésére a gyermekklinika ügyeletes orvosa szombat este megerősítette, hogy a kislány továbbra is súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van.
   
A baleset a 4-es főút 152-es kilométerénél, Kisújszállás közelében történt péntek este: egy nagyobb teherautó hátulról belerohant az előtte lévő hat járműbe - öt személyautóba és egy furgonba -, amelyek egy forgalomkorlátozás miatt álltak meg, és azokat egymásra nyomta. A teherautó előtt lévő személygépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, s erősen összetört az az előtt álló autó is. A sérülteket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból. 
A baleset következtében egy felnőtt és egy 6 év körüli gyermek meghalt, hatan pedig megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!