Botrányos edzőmeccs az Üllői úton: Hertha-szurkolókra vadászott az FTC-keménymag

Budapest - A Dárdai Pállal felálló Hertha BSC 2-0-ra győzött kedden a Ferencváros otthonában lejátszott felkészülési labdarúgó-mérkőzésen. A Ferencváros ultrái hamar bemutatkoztak Európának: a Berliner Morgenpost újságírói arról számoltak be, hogy a Hertha-drukkereket és újságírókat folyamatosan támadták a zöld-fehér huligánok. Heil Hitler, üvegdobálás és egyéb nyári nyalánkságok egy edzőmeccsen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vendégek magyar válogatott középpályása  Dárdai Pál - aki ezen az estén együttese kapitánya volt - végigjátszotta az összecsapást. A két gólt Cicero és Kacar szerezte, egyaránt fejesből.

 A találkozó előtt és közben is akadtak botrányos jelenetek. Az MTI verzójában a kezdést megelőzően magyar huligánok támadtak meg berlini szurkolókat, akik közül egy könnyebb sérülést szenvedett. A dpa német hírügynökség értesülése szerint mintegy 15 FTC-drukker bántalmazta és dobálta meg palackokkal a vendéghíveket, a kárvallott rajongó sebét a Hertha csapatorvosa varrta össze. A német együttest elkísérő újságírók az incidens nyomán az Albert Stadion egyik mellékhelyiségébe menekültek. Később, a meccs közben a ferencvárosi huligánok hol a biztonságiakkal hadakoztak, de az is előfordult, hogy egymást ütötték. A hazai ultrák megpróbálták provokálni a mintegy 30 német drukkert is, de a szitkozódásokra, náci jelmondatokra nem érkezett válasz.

A morgenpost.de oldalon található beszámoló szerint a vendégszektornál bebocsátásra váró tizenöt német szurkolóra kigyúrt, kopasz, tetovált, magyar huligánok rontottak rá Heil Hitler kiáltások közepette, és sörösüveget dobtak közéjük. A rendezői kordont áttörve némi ütésváltásra is sor került, mire a berlinek pánikba estek -  a meccsről tudósító újságírók az egyik mellékhelyiségbe menekültek. Egy Hertha-drukker sérült meg, a fejsebét a csapatorvos kapcsolta össze. A Fradi kemény magja a meccs alatt is folytatta a randalírozást, kiűzték a berlini szurkolókat a vendégszektorból - a rendezők csak ezután léptek közbe. A lap újságírói szerint további támadásokra készültek a zöld-fehér huligánok, mivel meccs végére már botokkal is felszerelkeztek, ezért a zsurnalisztákat a stadion belső helyiségeibe menekítették.

A lap egy rövid videót is közzétett az első szurkolói rohamról, itt nézhető meg.


A gólszerző Gojko Kacar, a német Hertha BSC játékosa (j) néz játékostársaira a csapat második gólja után a Ferencváros-Hertha BSC felkészülési mérkőzésen az Albert Flórián Stadionban. Balról Dragóner Attila, a háttérben Balog Zoltán, a Ferencváros játékosai.MTI Fotó: Kollányi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!