Bővült a sajtóosztály: hölgyek is viszik a szót a rendőrségen

Két kommunikációs munkatárssal erősít, és újfajta médiatevékenységbe kezd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A két fiatal hölgy néhány hete állt munkába.

Angyal László

Dr. Halmosi Zsolt vasi főkapitány elmondta: a Közigazgatási Hatósági Szolgálat létrejötte volt az egyik ok, hogy  bővítik a médiával foglalkozó munkatársak számát. 

Az országos hatáskörű szervezet munkáját nagy médiaérdeklődés kíséri, gyakran érkeznek vendégek is, akik kíváncsiak a szolgálat működésére. Az új munkatársak kiválasztása hosszú folyamat volt, a fiatal hölgyek pályájuk elején járnak.

A főkapitány szeretné, ha megjelenésükkel új színekkel egészülne ki a vasi rendőrségről kialakult kép. Ambiciózus, a rájuk váró feladatot nagy kihívásnak tekintő hölgyekkel találkoztunk a rendőrségen. Leibinger Eszter 27, dr. Kazmar Enikő 28 éves. Eszter kommunikáció-olasz szakon tavaly végzett Szombathelyen, pályázatát a rendőrségre is beadta. Tavasszal kapta a hírt: szükség lenne munkájára.

Előbb egy bizottság hallgatta meg, majd a következett a főkapitányi interjú. Hasonló útja volt Enikőnek, aki Pécsett szerzett jogi diplomát, s  tabi és veszprémi kitérő után a Közigazgatási Hatósági Szolgálatnál helyezkedett el.

Mindketten sikerrel vették az utolsó akadályt, a városi tévében a próbafelvételeket. Most sorra járják a rendőrségi osztályokat, de néhány hét múlva már láthatjuk őket a hírműsorokban, amint a vasi rendőrség szóvivőjeként nyilatkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!