Budaházy Györgyöt a szombathelyi börtönbe szállították

VN - Úgy tudjuk, hogy a magyar radikálisok ismert alakját, <em>Budaházy Györgyöt</em> pénteken délután négy óra körül a szombathelyi börtönbe szállították.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pénteken délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte a terrorcselekménnyel is gyanúsított Budaházy Györgyöt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be, a végzés ezért nem jogerős.



MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A tárgyalás idején a Markó utcát a rendőrök lezárták, csak átvizsgálás és motozás után lehetett a bíróság épületébe belépni. Budaházy Györgyöt maszkos, gépfegyveres kommandósok kísérték a tárgyalásra, majd annak végeztével egy hátsó kijáraton keresztül vitték el.

Úgy tudjuk, hogy a magyar radikálisok ismert alakjával a rendőrök tizenkettő óra után indultak el Budapestről, és négy óra előtt érkeztek meg Szombathelyre, a fővárostól lehető legtávolabbi börtönbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!