Budapestre jön a The 69 Eyes

Január 22-én a budapesti Wigwam Rock Clubban ad koncertet az egyik legnépszerűbb finn gótikus rockzenekar, a helsinki vámpíroknak is nevezett The 69 Eyes. A hazánkban többször is megfordult együttes két vendégzenekart is hoz magával, az amerikai Christian Death és az olasz Mandragora Scream lép fel előttük.

Gyuricza Ferenc

A The 69 Eyes napjaink egyik legismertebb rockzenekara, amely dalaiban a rock and roll életérzést, a gótikus hangzást és a mitikus szövegeket vegyíti. Az énekes Jyrki 69 vezette formáció számos alkalommal járt már hazánkban, adtak önálló koncertet, felléptek a Sziget Fesztiválon, de az egyik korábbi EFOTT sztárvendégei is ők voltak. Ezúttal a tavaly megjelent új album, a Back In Blood turnéja keretében látogatnak el Budapestre. A zenekar kilencedik albuma minden korábbinál energikusabbra sikerült, köszönhető részben Matt Hyde producernek, aki alaposan felrázta a zenészeket. Az album első klipes dala a beszédes című Dead Girls Are Easy című szerzemény, amelyet a népszerű valóságshow, a Viva La Bam főszereplője, a H.I.M. zenekar tagjaival is baráti kapcsolatban álló Bam Margera készített.

A The 69 Eyes több mint húsz évvel ezelőtt alakult, s már első nagylemezével, az 1992-ben kiadott Bump ’n Grind című koronggal megalapozta hírnevét. Népszerűsége csúcsán a legnagyobb európai fesztiválokra kapott meghívást a zenekar, ekkor szerepeltek a Sziget nagyszínpadán is. A 2002-ben kiadott Paris Kills című korongjuk máig a stílus meghatározó albumai közé tartozik, akárcsak a 2004-es Devils, illetve az azt követő Angels. A zenekar az elmúlt időszakban némileg változtatott stílusán, de imidzsén is, ennek ellenére a rajongóik továbbra is kitartanak mellettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!