CACIB Oladon: ebparádé kutya melegben (képgalériával)

A négylábúak is szenvedtek szombaton az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán megrendezett nemzetközi kutyakiállítás első napján. A kétnapos rendezvényen tíz fajtacsoportban 1470 eb mutatkozik be a nemzetközi zsűri előtt.

Nagy Ildikó

A kétnapos nemzetközi kutyakiállítás szervezői - a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szombathelyi Szervezetének tagjai - a nagy melegre való tekintettel két fürdetőhelyet is kialakítottak az Oladi ÁmK udvarán. A kádak és a zuhany mellett szinte mindig állt a sor: a gondos gazdik folyamatosan "hűtötték" a megmérettetésre váró kedvenceiket.

A kutyák többsége árnyékban, kutya-járókában vagy ketrecben hűsolt. A két nap folyamán - tíz fajtacsoportban - összesen 1470 kutyát pontoz a hazai és külföldi szaktekintélyekből álló zsűri.

A Cravs-kvalifikációt elnyert rendezvényen nem csak magyar ebek mutatkoznak be: érkeztek résztvevők Szlovákiából, Ausztriából, Franciaországból is. A legnagyobb utat egy svéd tenyésztő tette meg, ő négy pulit hozott a versenyre.Különleges, Magyarországon ritkán látható fajtákat is megcsodálhattunk Oladban: a kínai meztelen kutyákra különösen sokan voltak kíváncsiak. Tegnap három fajtacsoport mutatkozott be: a pásztorkutyák, az őrző-védő valamint a társasági kutyák vonultak végig  a bírák előtt. Ma  - remélhetőleg már kellemesebb időben - a többi fajtacsoport tagjait pontozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!