Celldömölk: összevonnák a város két középiskoláját

Elvi döntést hozott a celldömölki képviselő-testület a város két középiskolájának az összevonásáról. A kiadáscsökkentés érdekében alakítják át az intézményeik struktúráját.

Simon Erzsébet

Nullszaldóval fogadták el a képviselők a  város idei költségvetését, jóllehet a koncepcióban még 165 millió forint működési hiánnyal számoltak. Több határozatot is hoztak a kiadások csökkentése érdekében. Elvi döntést hoztak például a két középiskola, a Berzsenyi Dániel Gimnázium és a Celldömölki Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola összevonásáról.

Fehér László polgármestertől megtudtuk: három lehetőség állt előttük. Megtartják önállóan a középiskolákat, és a működésükhöz szükséges összeget továbbra is az önkormányzat egészíti ki. Vagy átadják megyei fenntartásba, ám ekkor előfordulhat az is, hogy a szintén gazdasági nehézségekkel küszködő megyei közgyűlés dönt az iskolák megszüntetéséről vagy átalakításáról.

A polgármester szerint a megye szélén fekvő kisváros nem túl kecsegtető pozíciókkal indulna a megye többi középiskolájával szemben. Fehér László amondó: a város hosszú távú érdeke az, hogy megtartsa a középiskoláit. Így a harmadik eshetőséget választva az önkormányzat vonja össze az intézményeket a gazdaságosabb működtetés érdekében. 

A diákok továbbra is a megszokott környezetükben tanulhatnak tovább; az átszervezés nem az épületeket érinti, hanem a személyi kihatásokat. Végleges döntés az érintettek véleményének kikérése után születhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!