Cozma-ügy: botrány a tárgyaláson

Félbeszakíttotta a bíró a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalását a vádbeszéd ismertetésének kezdete után néhány perccel pénteken délelőtt, mert a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván összeomlott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A férfi az ügyész vádbeszédek ismertetése közben, magából kikelt, hangosan, obszcén szavakkal illete az ügyésznőt, és több - a felügyeletére bízott - őrnek kellett lefognia őt. Továbbá azt hangoztatta, hogy nem tette meg, azokat, amivel vádolják - írja a Veszprém Megyei Napló. 

A jelenlévő családtagok - ezt látva - méltányos eljárást és a vádlott helyzetének megértését kérték és követelték. A bíró ezután félbeszakította a tárgyalást és szünetet rendelt el. Az ügyésznő egyébként úgy foglamazott, hogy a Cozma-gyilkosság az értelmetlen, indokolatlan semmivel nem magyrázható erőszak szimbolumává vált. A Napló úgy tudja, hogy Sztojka Iván orvosi ellátásra szorul. A rokonok kiabáltak, hogy hívjanak orvost, ezután egy mentő is érkezett a megyei bíróságra.

Kis szünet után a tárgyalást folytatják, Sztojka Ivánt elszállították.

További részleteket itt olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!