Cozma-ügy: előzetes letartóztatásban egy gyanúsított

Veszprém - Előzetes letartóztatásba helyezett a Cozma-üggyel kapcsolatosan a Veszprém Megyei Bíróság egy gyanúsítottat pénteken, megváltoztatva ezzel az elsőfokú bíróság szeptemberi döntését - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A veszprémi B. Csabát és testvérét B. Iván Tamást, valamint még négy gyanúsítottat (enyingi lakosokat) vett őrizetbe szeptember 17-én a rendőrség a Cozma-üggyel összefüggésben - emlékeztetett Váradi Piroska, rámutatva, hogy a hat férfi közül ötöt előzetes letartóztatásba helyezett a veszprémi városi bíróság. 

B. Iván Tamás esetében azonban ezt nem látta megalapozottnak - mondta a szóvivő, hangsúlyozva, hogy a megyei bíróság azonban pénteken másképpen döntött, azaz elrendelte B. Iván Tamás előzetes letartóztatását is 30 napra.

A rendőrség azonnal érvényt is szerzett a bíróság döntésének, s B. Iván Tamást pénteken beszállították az előzetes fogvatartottak büntetés-végrehajtási intézetébe - mondta a szóvivő. Utalt arra is, hogy a veszprémi testvérpárt és a velük együtt szeptember 17-én elfogott bűntársaikat csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavaró módon, nyilvánosan elkövetett garázdasággal gyanúsítja a rendőrség. 

Váradi Piroska megjegyezte, hogy csütörtökön újabb öt személyt - balatonfőkajári, balatonvilágosi és szalántai lakosokat - gyanúsított meg a rendőrség a Cozma-üggyel kapcsolatban, ám ők szabadlábon védekezhetnek. Őket szintén garázdaság miatt vonták eljárás alá, s így összesen már 23 gyanúsítottja van a Cozma-ügynek.

Váradi Piroska ismertetése szerint a 23 gyanúsított közül - a bíróság pénteki döntése nyomán - jelenleg tizennégyen vannak előzetes letartóztatásban, s közülük három személyt gyanúsítanak társtettesként elkövetett emberöléssel. Mások ellen pedig életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt folytatnak eljárást - tette hozzá. 

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án egy szórakozóhelyi szóváltást követően gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársai közül Zarko Sesum szerb, Ivan Pesic horvát válogatott kézilabdázó életveszélyesen megsérült Mindkettőjükön életmentő műtétet kellett végrehajtani, s hosszú ideig kórházi kezelésre szorultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!