Csak a tejfölökben találtak pálmaolajat

Csak a tejfölben találtak pálmaolajat, a Friss Élelmiszer Kft. kefirje, joghurtja és egyik teje nem tartalmaz nem megengedett anyagot. A másik tejet és a tejszínt még vizsgálják.

Nagy Ildikó

Csütörtökön kiderült, hogy a celldömölki tejüzemet működtető Friss Élelmiszer Kft. megmintázott tejfölei valóban tartalmaztak pálmaolajat.

Dr. Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal élelmiszerlánc-biztonsági elnökhelyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy a cég kefirjeinek, joghurtjainak, valamint egyik tejének összetételére irányuló laboratóriumi vizsgálat negatív eredménnyel zárult, vagyis: ezek nem tartalmaznak nem megengedett anyagot.

A cég másik tejét  feltehetően a magasabb zsírtartalmút  azonban még egyszer meg kell vizsgálni, az első kontroll ugyanis nem sikerült. Az újabb vizsgálat eredményére jövő hétig várni kell. Az elnökhelyettes elmondta továbbá, hogy a kft. tejszínét is bevizsgálták, ám még annak sincs meg az eredménye.

Információink szerint a Friss Élelmiszer Kft.-nél kirobbant botrány után több cég is leállt a tejfölgyártással. Kérdésünkre dr. Bognár Lajos elmondta: a celldömölki ügyből kifolyólag most a többi gyártó tejföleit is meg  fogják vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!