Csak küszködtünk: vereséggel rajtoltak a magyar lányok az Eb-selejtezőn

Bük - Délután az Eb-selejtező nyitókörében a magyar női U17-es labdarúgó-válogatott gyenge teljesítményt nyújtva 1:0 arányú vereséget szenvedett Svájc legjobbjaitól.

Gergácz Zoltán

Magyarország-Svájc 0:1 (0:0).  Bük, U17-es női Eb-selejtező labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tanschi.

Magyarország: HORVÁTH E. - Tóth, Tell, Gleich, Marsai - Pas (Szarvas, 50.), Vidács, Jakab (Halászi, 68.), Sipos - Szabó (Csík, 78.), Szlovák. Edző: Kiss László.

Svájc: Wüthrich - Glarner, Baker, Pajovic  - JAQUEMET, Löscher (Mallaun, 60.), Probst, Eichenberger - LENTEJAS (De Alem 68.), CANETTA (Herzog 78.), Jörg. Edző: Walter Spani.
Gólszerző: Canetta az 51. percben.

Fokozatosan a svájciak kerültek fölénybe, s a félidő közepén 5 perc alatt háromszor is bevehették volna Horváth kapuját, de vagy hibáztak, vagy a magyar kapus hárított. Fordulás után valamit javult a magyar csapat harci kedve, ám a 16-osnál elfogyott a tudomány. 



A mérkőzés egyetlen gólja az 51. percben esett. A remek adottságokkal rendelkező Lentejas átadását Canetta 16 méterről a kifutó Horváth E. mellett a jobb sarokba gurította (0:1).

Az alacsony színvonalú találkozón a svájciak nemcsak ötletesebben és jobban játszottak, de néhány kivételes képességű és tudású játékos is akadt köztük. Ugyanez nem mondható el a magyarokról, akik bátortalanul és különösebb elképzelés nélkül kergették a labdát. 



A magyar női válogatott következő ellenfele szombaton 16 órakor Sopronban a csoport favoritja, Németország lesz.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!