Családcentrikus fürdőfejlesztés Sárváron

Sárvár - A kiemelt nyugat-dunántúli projektek sorába javasolja a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a Sárvári Gyógyfürdő Kft. fejlesztési projektjét.

Erős D. Zoltán

A regionális fejlesztési tanács legutóbbi ülésén megerősítette korábbi döntését, s javasolja a kormánynak a sárvári gyógyfürdő régió kiemelt turisztikai projektjei közé sorolását, valamint a Nyugat-dunántúli Operatív Program 2009-2011 évi akciótervében való nevesítését.

A tervezett beruházás összköltsége 3 milliárd forint, amelyből 2,1 milliárd forint saját erő, s 900 millió forintos uniós forrásra pályázik a fürdő kft. A 2,1 milliárd forintból 900 milliót a fürdő, 1,2 milliárdot pedig a város fedez a kötvénykibocsátásból.

A beruházás közvetlen célja egy többgenerációs fürdő- és egészségközpont létrehozása, ahol a különböző csoportok elkülönülten tudnak pihenni, regenerálódni. A fejlesztés eredményeként a fürdő alkalmassá válik arra, hogy minden korosztály számára az év bármelyik időszakában színvonalas szolgáltatásokat nyújtson.

A projekt egyik központi eleme a családközpontú fürdőház, amely egy egész éven át működő fedett fürdőszárnyban kerül kialakításra. Ez elsősorban a gyermekes családok számára kínál majd lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére.

A sportcentrumban egy önálló bejárattal és recepcióval rendelkező fitnesz blokkot alakítanak ki, amely közvetlenül kapcsolódik a 10x25 méteres, 4 sávos rekreációs medencéhez. Ez leválasztható tornamedence résszel is rendelkezik majd. Az öltözők és bowlingpálya az alagsorban lesz. A földszinten kap helyet a masszázshelyiség, az infraszauna és a szolárium is. Az önálló megközelítés lehetővé teszi a részlegnek a fürdőtől elkülönült igénybevételét.

A meglévő fürdőben a hétvégeken túlzsúfolt szaunavilágot további finn szaunával, jégbarlanggal, sókamrával, jakuzzival, élményzuhannyal, valamint vitaminbárral bővítik. Megtörténik a wellness-részleg területi optimalizálása, a designelemek megújítása, s új kezelő helyeket is kialakítanak.

A nyári strandszezonban időnként a szabadtéri területeken nagy a zsúfoltság. Ennek megszüntetésére a pihenőkert befogadóképességét is csaknem félezerrel bővítik. Az óriáscsúszdát további három csúszdával egészítik ki. Új játszóterek létesülnek, s új helyre kerül a strandröplabda és a focipálya is. A régi köralakú hullámmedencét gyermek-élménymedencévé alakítják át. A 2001-ben bezárt fürdő területén lévő épületegyüttes - a volt Kinizsi étteremmel együtt - részben megújul, amelyben egyebek mellett nyári öltözőket alakítanak ki. Az ugyancsak használaton kívül lévő, egykori T-alakú medencét is átalakítják, s növelik a zöldterületek nagyságát.

A forgalom várható növekedése szükségessé teszi új parkolóhelyek kiépítését is, amelyek kialakítása három helyen, a fürdő közvetlen közelében valósul majd meg. A regionális tanács támogatja a projekt kiemelt kezelését

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!