Csertői Aurél az év edzője

Telki - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tegnapi ülésén a Haladás edzőjét, Csertői Aurélt választották az elmúlt szezon legjobb trénerének. A bajnokság harmadik legsportszerűbb csapata a Haladás lett.

Tóth Gábor

Több kategóriában hirdették ki a mögöttünk hagyott szezon legjeit . A legjobb edzőnek Csertői Aurélt választották, így a Haladás trénere vehette át a Sebes Gusztáv-díjat. A legjobb játékos (Bozsik József-díj) Rudolf Gergely (Debrecen), az év felfedezettje (Hidegkuti Nándor-díj) Varga József (Debrecen), a gólkirály (Deák Ferenc-díj) Bajzát Péter (Győri ETO), a legjobb játékvezető (Hertzka Pál-díj) Szabó Sándor lett. A Soproni Liga legsportszerűbb csapatának a Debrecent választották, a második a Kecskemét, a harmadik a Haladás lett.

A zöld-fehér drukkereknek valószínűleg Csertői Aurél elismerése a legkedvesebb. A szeptemberben a 44. életévébe lépő szakember futballistaként - többek között az ETO, a Haladás, az MTK és a Kispest színeiben - 268 NB I-es meccset játszott, ezeken 60 gólt szerzett. A válogatottban 11-szer lépett pályára, és egyszer volt eredményes. Csertői Aurél Győrben kezdett el edzősködni, majd a Siófok, a Fehérvár, a Sopron és végül a Haladás kisapdja következett. A Fehérvárral 2006-ban Magyar Kupa-győzelmet és baj- noki bronzérmet ünnepelhetett. A Haladással a 2007/2008-as szezonban megnyerte Nyugati-csoport küzdelmeit az NB II-ben, a mögöttünk hagyott szezonban pe- dig az élvonal harmadik helyéig vezette az újonc zöld-fehéreket.

- Az év edzője díj azt jelenti számomra, hogy a csapatom, a Haladás lett az év csapata - tudtuk meg Csertői Auréltól. - A játékosok nélkül ugyanis az edzői munka nem működik, de fordítva is igaz, a csapat harmadik helye az enyém is egyben. Kis hullámvölgyektől eltekintve az egész szezonban jól játszottak a srácok, ám a közös munka eredményességéhez az is kellett, hogy a közönség is mellettünk állt - remélem, így lesz ez a jövőben is. A fair play harmadik hely pedig azt mutatja, hogy nemcsak jól, hanem egyben lelkesen és sportszerűen is játszott a csapat. Úgy érzem, a két díjjal tökéletes évet zártunk, a sikereket nagyon megérdemli a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!