Csónakkal és daruval mentették a folyóba zuhant kamiont (képgalériával frissítve)

Csákánydoroszló - Csónakkal és óriásdarukkal mentették a folyóból azt a kamiont, ami hétfőn fél nyolc után szalagkorlátot átszakítva a Rábába zuhant a Csákánydoroszló és Ivánc közötti mellékúton. A sofőr - egy zalai férfi - , meghalt, társát járókelők szedték ki a pilótafülékéből.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Feltehetően megcsúszott a Rába-híd balkanyart leíró felhajtóján az a pótkocsis teherautó, ami reggel esett a Rábába a Csákánydoroszló és Ivánc közötti mellékúton. A kamion megpördült, előbb ledarálta a jobb oldali szalagkorlátot, majd átmandínerezett a túlpályára, ahol kidöntve a tartó pilléreket egyenesen a folyóba zuhant. A pilótafülkében ketten ültek, egy zalai illetőségű férfi - ő volt a sofőr -, azonnal meghalt, társát járókelők szedték ki a roncsból, ő könnyebben sérült. 



A jobb sávból átpattant a szemköztibe, s átszakította a korlátot Fotók: Szendi Péter

A körmendi mellett a zalaegerszegi tűzoltók is a helyszínre érkeztek, utóbbiak egy bázisdarut hoztak magukkal. A körmendiek csónakokat kértek, hogy rögzíteni tudják a kamiont, aminek a rakterülete a folyóban volt, az első része pedig a száraz ártéren. 



A sofőr társát járókelők szabadították ki a roncsból

Dél előtt nem sokkal Lentiből egy civil szervezettől egy 80 tonnás daru jött besegíteni a mentésbe, kaptuk az információt a katasztrófavédőktől.



A raktér a Rábában, a pilótafülke az ártéren

Képgalériánkhoz kattintson ide, vagy a képekre!

Nem ez az első tragédia ezen a hídon: sok évvel ezelőtt szintén egy teherautó vezetője vesztette itt  az életét. Csaknem ugyanott, ahol most bekövetkezett a tragédia. Azóta a hidat felújították, a hozzá vezető út mindkét oldalát szélesítették, a kanyar ívét megnyújtották, és sebességkorlátozó táblát helyeztek ki. A közlekedési szakemberek ennél többet már  nem tehetnek.

A pótkocsis kamion kiemelése a Rábából kora délutánra befejeződött, a forgalom ezután megindulhatott a hídon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!