Csordás Szilveszter sikere

Tatabánya, Miskolc - Az ifjúsági korú birkózók kötött és szabadfogású országos bajnokságáról is hoztak érmeket a vasiak. Utóbbin a büki Csordás Szilveszter kiharcolta a szerbiai korosztályos Eb-csapatba kerülést.

Horváth Erika

Tatabánya adott otthont az ifjúsági kötöttfogású országos bajnokságnak, ahonnan két ezüstöt hoztak az amúgy szabadfogású vasi birkózók. Az 50 kilósok hatfős mezőnyében Ligeti Richárd (Haladás-Force) egy vasasos versenyző legyőzése után a diósgyőri Juhász Bencétől három menetben kapott ki - ezüstérmes lett. A 69 kilós súlycsoport volt a legnépesebb, 14-en indultak. Köztük Lukács Farkas András, a Vasi Volán SE birkózója. A tatabányai Majert 2:1-re verte; Oláh ellen az első menetet elveszítette, de a másodikban két vállra fektette a BVSC-s versenyzőt. A döntőben Szabó Patriktól (Sziget SC) két menetben kapott ki Őri Gerzson még serdülő- korú tanítványa, így ezüstérmet kapott. A szintén korengedménnyel induló volános Kiss Marcell a 85 kg-ban egy tusgyőzelem után két vereséget könyvelhetett el, ezzel ötödik lett.

Az elmúlt hétvégén Miskolc volt a házigazdája a szabadfogású kadett ob-nek, a 85 kilós Csordás Szilveszter történelmet írt. Három sima, kétmenetes győzelem után a hárommenetes döntőben sikerült legyőznie kaposvári riválisát, így ő lett a Büki Birkózó Club első ifjúsági magyar bajnoka és válogatottja. Szabó Gábor 16 éves - elsőéves ifi - tanítványa hosszú kihagyás, féléves betegeskedés után tért vissza a szőnyegre; bajnoki címével pedig kiharcolta, hogy részt vehessen a július 21-26. között Zrenjaninban rendezendő kadett Európa-bajnokságon.

A haladásosok, Veréb István versenyzői közül Ligeti Richárd ezen az ob-n bronzérmes lett az 50 kg-ban. Ezúttal is egy győzelmet és egy vereséget jegyzett - a későbbi győztes Juhász Bencétől kapott ki. Klubtársa, a 69 kilós Barcza Dávid viszont három győzelem után bejutott a fináléba. Ott azonban a csepeli Gulyás legyőzte, így az ezüstérem lehetett az övé.

A Vasi Volánból Lukács Farkas András a 69 kg egyik bronzérmét hozta haza a szabadfogású ob-ról; egy győzelem után Gulyástól kikapott, de a vigaszágon már mindkét meccsét megnyerte. Az 58 kilós Boda Balázs két vereségével az ötödik helyen végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!