Csúcsforgalom több úton és határátkelőhelyen vasárnap

Erős forgalomra lehet számítani vasárnap az ország több útvonalán és határátkelőhelyén, így az M3-as autópályán a Formula-1 verseny miatt, a nyaralóhelyek környékén, a záhonyi és a röszkei határnál.

MTI

Csúcsforgalom várható az M3-as autópályán a mogyoródi Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók nagy száma miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája.

Vasárnap zárul Kapolcson a Művészetek Völgye rendezvénysorozat, ezért a hét utolsó napján sokan utaznak oda, illetve hagyják el a települést: megnövekedett forgalomra kell számítani a 8-as út érintett szakaszán.
   
A nagyobb határátkelőhelyeken várakozások alakulhatnak ki mind a ki-, és a bejövő forgalomban a Formula-1-ről hazautazók, a nyári idegenforgalmi szezon és a vendégmunkások visszaáramlása miatt .
   
Letenye autópálya határátkelőhelyen fél- egy órás várakozással kell számolni délelőttig a belépő irányban.
   
Záhonynál a személyforgalomban délelőtt kifelé kell felkészülni 2-3 órás várakozásra; délutántól hétfő reggelig pedig a belépő irányban alakulhat ki torlódás a megnövekedett mikrobusz forgalom miatt.
   
Az itt átkelni szándékozóknak a rendőrség alternatív útvonalként ajánlja a 7:00-19:00 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8:00-16:00 óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt.
   
Röszkénél a teherforgalomban befelé várható torlódás.
   
A hét utolsó napján ismét sok lesz a napsütés, ezért az üdülőhelyek környékén ugyancsak számítani lehet zsúfoltságra.
   
A rendőrség közlése szerint országosan 200 helyen folynak közúti munkálatok, ezért kérik a járművezetőket, hogy figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.
   
Az ORFK tudatta azt is, hogy a korábbi nyári hétvégékhez hasonlóan most is fokozottan ellenőrzik a járművek sebességét.


A buszok is várakoznak a belépésre Röszkén

Röszkén a belépő oldalon a buszforgalomban egy, míg a személyforgalomban a szerbiai és magyar oldalon is egy-egy, azaz összesen két óra a várakozási idő; Szerbia irányába a forgalom intenzív, de folyamatos - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-t.

Tuczakov Szilvána közlése szerint befelé irányban a személyforgalmat nyolc, míg a buszforgalmat két sávon engedik.
A rendőrség azt javasolja, akik Szerbiából kívánnak az országba belépni, válasszák a tiszaszigeti vagy a tompai határátkelőhelyet. Előbbit csak magyar és szerbiai állampolgárok vehetik igénybe, reggel nyolc és este hat óra között.
 A torlódás péntektől a szabadságukat letöltött nyugat-európai vendégmunkások miatt alakult ki, akik munkahelyükre indultak vissza. Az intenzív forgalom várhatóan vasárnap délutánig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!