Csúsztatott futball: a Barátok közt után közvetíti az RTL Klub a magyar-portugál selejtezőt?

Budapest - Vita robbant ki a magyar szövetség és a labdarúgó-válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjét közvetítő RTL Klub között a jövő szerdai, portugálok elleni összecsapás 20:45 órára tervezett kezdési időpontjáról. Emiatt akár az is megtörténhet, hogy csúsztatva kerül képernyőre a sorsdöntőnek ígérkező találkozó.

MTI

 Az MLSZ tájékoztatása szerint a vendégek azt kérték, hogy - a magyar csatornának is megfelelő - 21:30-kor kezdődjön a meccs, ennek a szövetség azért nem tett eleget, mert ez a portugáloknak jelentett volna előnyt. Erwin Koeman szövetségi kapitány kifejezett kérésére eredetileg is 20:45 órára tervezték a meccset.
    
"Meglepő, hogy a szövetség ezúttal nem vette figyelembe, sőt kifejezetten az ezzel kapcsolatos kérésünk és több javaslatunk ellenére döntött olyan időpont mellett, amely egyébként a mérkőzést szintén közvetítő portugál csatornának sem ideális" - mondta az origo internetes portálnak Rényi Ádám, a kereskedelmi csatorna kommunikációs igazgatója.
    
A közvetítés tervezett kezdési ideje 21:30, de mint Rényi hozzátette: "az RTL Klub a műsorváltozás jogát fenntartja".
    
Szavaira reagálva Serényi Péter MLSZ-sajtófőnök az MTI-nek elmondta: elsősorban a szakmai szempontokat kell figyelembe venni a kezdési időpont kijelölésekor.
    
A szextettjében második, pótselejtezőt érő helyen álló magyar válogatott szombaton 20 órától a svédeket fogadja a Puskás Ferenc Stadionban, ezt a mérkőzést élőben közvetíti a csatorna, míg négy nappal később 20:45-től a portugálokat látja vendégül ugyanott Erwin Koeman együttese. Ez utóbbi esetben az élő közvetítés még kérdéses a csatornán hétköznap futó szappanopera miatt.

 A port.hu portál szerint így alakul az RTL Klubműsora szeptember 9-én, szerdán:
20.05 Fókusz
20.40 Barátok közt 4878-4879.epizód
21.20 Magyarország-Portugália

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!