Csütörtökön kezdődik a harmincadik őrségi vásár

Immár harmincadik alkalommal pakolnak ki az árusok, s állnak színpadra a különféle művészeti csoportok az ezen a héten megrendezett Őrségi vásáron.

Bajdó Bettina

Az idei programok csütörtökön kezdődnek, délután négykor Kapornaki találkozót tartanak Szlovéniában Méhészet régen és ma címmel. Másnap délután öt órakor Bajánsenyén, a művelődési házban nyílik kiállítás Nem úgy van már, mint volt régen, A falusi ember keze munkái régen és most címmel.

A tárlatot megnyitja Török Károlyné M. Mariann, a Zala Megyei Közművelődési Intézmény művészeti szakreferense. Ezt követően az iskola udvarán nosztalgia est lesz magyar és szlovén zenészekkel, este nyolckor pedig Őriszentpéteren, a buszpályaudvar mellett felállított rendezvénysátorban kezdődik az Edda művek élő koncertje.

Szombaton kilenc órakor dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitja meg hivatalosan a harmincadik Őrségi vásárt, ezt követően a kirakodóvásáron hazai, vajdasági, székelyudvarhelyi és muravidéki kézművesek kínálják portékáikat.

V. Németh Zsolt államtitkár a művelődési házban fél tízkor méltatja az Őrségi kézműves kiállítást, majd 11 órakor Kovács Gábor mutatja be faautóit. Indulnak túrák a nemzeti park szervezésében, s lesz kézműves játszóház is.

Délután három órától egymást váltják a fellépők a színpadon, este nyolckor Máté Péter emlékest lesz, majd tűzijáték, végül a Fáraó együttes zárja a napot. A programok vasárnap reggel kilenctől folytatódnak, este nyolckor Lord koncerttel zárul a vásár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!