Dávid eldöntötte: Felsőcsatár-Balogunyom 0:1 (képgalériával frissítve)

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjának zárófordulójában a Balogunyom Dávid góljával 1:0-ra nyert Felsőcsatáron. A fogvacogtató hidegben megtudhattuk, hogy néha a labda és a futballcsuka minden baj okozója.

Pum András

Felsőcsatár-Balogunyom 0:1 (0:0). - Felsőcsatár, 60 néző, játékvezető: Makai.

Felsőcsatár: Iszak - Polyák, Tieber, Pock, Németh V. - Schmalz (Cseri), Csoknyai (Németh P.), Kocsis, Tóth A. - Tóth K., Sásdi (Barta).

Balogunyom: Zámbó B. - Zugonics, Schweitzer K., Mészáros, Horváth I. - Bőle, Elekes, Zugonics, Dávid - Zámbó Z., Szabó T.

A korai kezdés, és az öt fokos "kánikula" alaposan betett a nézőszámnak, Makai játékvezető sípszavára mintegy félszáz drukker gyűlt össze, sokan csak a vasárnapi ebéd elfogyasztása után bandukoltak ki a pályára.

Talán a csípős hideg az oka, nem tudni, mindenesetre mindkét csapat alaposan bekezdett, nem volt megállás, az első negyedórában két balogunyomi lehetőség is kimaradt. Az elsőnél Szabó 17 méteres, bal sarokra tartó löketét védte bravúrral Iszak,majd Mészáros 18 méteres próbálkozása kerülte el a kaput. A bőrgolyó negyedóráig bírta a strapát, aztán a két csapat közös kérésére újat hozattak. A balogunyomiak csapatkapitánya, Schweitzer ezzel sem volt elégedett, miután kétszer is megtréfálta a néha furcsán szálló labda, hangosan megjegyezte: "lapos, műanyag, nem tudom elrúgni". Később aztán már sikerült neki, olyannyira, hogy a balogunyomi védelem egyik legjobbjának bizonyult.
A 32. percben Kocsis pattant meg a bal oldalon, de 14 méteres lövését védte Zámbó. Négy perc múlva a hazaiak középhátvédje, Tieber egy balul sikerült felszabadítását követően kezdte el hangosan átkozni  a csukáját - de a labdával ellentétben a cipő maradt a pályán. A 39. percben Tóth Krisztián tíz méterről, balról, tiszta helyzetből a bal sarok mellé durrantott. Három perc múlva újabb csatári csapás: Kocsis ment el a bal oldalon, középre adott labdáját az üresen érkező Tóth Andrásnak sikerült tíz méterről a jobb sarok mellé lőnie.

A második félidő kezdete előtt a csatári futballisták számba vették, hogy mely országos lapok érkezhetnek a hétfői nagy eseményre, amikor a Parlament előtt felállítandó fát vágják ki falujukban.  Mire a médiumok végére értek, megjegyezték, hogy talán nem ártana véletlenül éppen akkor edzeniük egy jót...

A szünet után Tóth Krisztián jobb oldali, góllal kecsegtető beadásáról bent ketten is lemaradtak. Az 50. percben a másik kapunál történtek borzolták a kedélyeket, egy balogunyom akció végén a tizenhatoson belül fekvő csatári futballista kezében akadt el a labda, de hiába reklamáltak  a vendégek, Makai továbbot intett. Maradjunk annyiban,  tizenegyes volt. Az 55. percben Bőle hat méteres, jobb sarokra tartó lövését védte brvaúrral Iszak. A 60. percben Mészáros ugrott ki teljesen tisztán a bal szélen, de 15 méteres lövése elkerülte a bal sarkot. Egyik csapat sem elégedett meg az iksszel, így elég hajtós, bár olykor kemény belemenésekkel tarkított meccset láthattak a didergő drukkerek. A 70. percben például a vendégek apró termetű csatára, Zámbó akkorát kapott hátulról a bokájára, hogy a csattanást talán még a szomszédos Pornóapátiban is hallani lehetett. Makai szerint ez nem volt olyan vészes, így csak szóban fedte meg a hazaiak játékosát, Tiebert. A balogunyomi Schweitzer viszont számonkérte a bírón, hogy az ilyen becsúszás kész balesetveszély, és nekik másnap dolgozniuk kellene menni...Makait ez sem érdekelte. 
A 73.percben Németh Vilmos 17 méteres lövése Zámbó kezéről a gólvonalra pattant, de a kapus még időben utánakapott. A hazaiak szerint már későn...A 74. percben Németh Péter életerős, 22 méteres bal oldali lövését Zámbó éppen a berobbanó Németh Vilmos elé ütötte, aki hat méterről az üres kapu fölé bombázott. Jutalma nem is maradt el, a mögötte érkező Tóth András kapásból hátsón billentette...

A 83. percben Dávid rázta le a bal oldalon a védőket, talán túl önzetlenül is középre passzolt, Mészáros pedig 11 méterről gyengén a kapus kezébe helyezett. A 87. percben Dávid már "önzőbb" volt. Mészáros átadásával ismét a bal oldalon ugrott meg, a kifutó Iszak mellett 14 méterről, ballal a hosszú, jobb sarokba lőtt (0:1).

Küzdelmes, kemény derbit láthattunk, a színvonal nem verdeste az eget, de mindkét csapatban akadt néhány jó teljesítmény.  A hazaiaknál Csoknyai, a vendégeknél Schweitzer és Dávid teljesítménye emelhető ki, de az ex-Hali játékos, Elekes Attila is remekül irányította a balogunyomiakat.

Hamarosan képgalériát is láthatnak a mérkőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!