Debrecen-Lyon: az ismeretlen várja a vendégeket Budapesten

Budapest - Csak közvetlenül a meccs előtt, a Puskás Ferenc Stadionba érkezést követően hirdeti ki kezdőcsapatát az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője. A francia újságok szerint az ismeretlen várja a Lyont a magyar fővárosban.

MTI

 A DVSC-TEVA futballistái kedden már nem edzettek, délelőtt rövid sétát tartottak, majd taktikai értekezlet, ebéd és csendes pihenő szerepel a programban. Az együttes várhatóan 19 óra körül érkezik a 20:45-kor kezdődő meccs helyszínére.
 A Puskás Ferenc Stadion kapuit 18:15-kor nyitják ki, s a szurkolóknak érdemes korán érkezniük, mert telt ház, azaz 42 ezer néző foglal majd helyet a lelátókon.

A Le Figaro című párizsi napilap idézi Rudolf Gergelyt, a DVSC-TEVA csatárát, aki szerint a magyar bajnoknak nincs vesztenivalója, most inkább a Lyonon van a nyomás. 
 Az újság szerint a Debrecen, a "magyar Hüvelyk Matyi" mindent meg fog tenni, hogy szenzációt okozzon a Puskás Ferenc Stadionban. A Liverpooltól csak 1-0-ás vereséget szenvedett magyar csapat felbátorodott, és a francia támadó Adamo Coulibalyhoz hasonlóan - aki szerint a csapat összetartó ereje döntő tényező lehet a Lyonnal szemben - hisz abban, hogy most jött el az ő ideje - írta a Le Figaro.
 
 A Libération szerint a Debrecen részvétele a Bajnokok Ligájában "igazi csoda", hiszen alig négy éve még semmilyen jelentős címmel nem rendelkezett, a magyar bajnokság általános színvonala a francia amatőr labdarúgáshoz hasonlítható, az üres stadionokhoz pedig korrupció és a tribünökön tapasztalható erőszak párosul.
 A Debrecen felívelő története a lap szerint párhuzamba állítható a francia Adamo Coulibaly karrierjével, aki két évvel ezelőtt még a Passy csapatában 11 gólt rúgott, miközben éjszakánként a Peugeot-nál dolgozott. Először a belga első osztályba került át, majd onnan idén nyáron a Debrecenhez, ahol első hat bajnoki mérkőzésén három gólt rúgott. 
 A francia mellett a magyar együttesben játszik még nigériai, brazil, hondurasi, szerb, macedón és montenegrói játékos, és úgy tűnik, ez a felállás működik, hiszen a Debrecen "öt éve tarol a magyar fociban" - mutat rá a lap.

A France Info hírrádió szerint a sérülések miatt egy megfiatalodott OL érkezett Budapestre, a csapat úgy festett a repülőtéren, mintha most lépett volna ki a labdarúgó iskolából. Claude Puel vezetőedző ugyanakkor nem kívánt panaszkodni amiatt, hogy a "nagy játékosoknak" otthon kellett maradniuk.  
"Ennek a csapatnak az összeállítására és az esti meccsre koncentrálok. Az ellenfelünket (Franciaországban) gyenge és érdektelen csapatként szokás bemutatni, pedig visszanézve a mérkőzéseiket, azonnal kitűnik, hogy egy nagyon szervezett és fegyelmezett csapatról van szó. Nehéz meccsünk lesz" - hangsúlyozta Puel.
A mérkőzést a norvég Tom Henning Ovrebo vezeti, segítői Geir Age Masovn Holen és Dag-Roger Nebben lesznek.


A találkozót a TV2 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!