Déri Csaba: A légiósokat lecseréljük, jobbakat kell igazolnunk

Szombathely - Kedden nevezték ki a Falco edzőjének <em>Déri Csabát</em>, aki azóta már a keret kialakításán fáradozik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Falcónak jelenleg csupán két játékosa van: Horváth Zoltánt még egy éves szerzdődés köti a klubhoz, Kálmán László pedig szóban már megegyezett a folytatásról.

Először a magyar magot szeretném kialakítani  fogalmazott Déri Csaba, a Falco-Szova KC Szombathely trénere.  Egyelőre csak Pankár Tiborral tárgyaltam. Tibit jó játékosnak tartom, lenne helye a csapatban, ám az elmúlt két évben hihetetlenül peches volt, sokszor megsérült. 

Amennyiben fizikálisan utoléri magát, úgy nem lehet kérdés, hogy a klub szerződést ajánl neki. A többi magyar játékossal hétfőn és kedden egyeztetek  bár már mindenkiről érdeklődtem, tévéfelvételek és statisztikai mutatók alapján tájékozódtam. 

Sajnos a legjobb magyar játékosok már elkeltek a honi piacon, alig néhány olyan kosaras maradt, aki igazán erősítést jelentene  úgyhogy igyekeznünk kell. A légiósokat viszont mind lecseréljük, jobbakat kell igazolnunk. Hudson, Perincsics és Vrsaljko elküldését talán nem kell indokolni, de úgy gondolom, hogy Csiricsnek is jól jön majd a környezetváltás, a megújulás, az idén már nem tudta azt nyújtani, mint a bajnoki arany évében. A szakmai stábon viszont nem változtatok, hiszen kipróbált, remek szakemberekről van szó.

Annyit még elárulhatok, hogy tárgyalásban állunk egy magyar kosarassal és egy légióssal, neveket azonban még nem mondanék  zárta szavait 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!