Divat: gyönyőrű ruhák Ana Cioclov budapesti kiállításán

Selyem, ceruza, akvarell címmel nyílik kiállítás csütörtökön Ana Cioclov temesvári művésznő alkotásaiból a budapesti Román Kulturális Intézetben. A kiállítótérben az elmúlt években készült akvarellek, grafikák, ruhatervek, kész öltözékek, könyvillusztrációk láthatók, s bemutatják Ana Cioclov jelenlétében Selyemlétra című novelláskötetét is.

Vas Népe

A novelláskötet tavaly jelent meg magyarul a temesvári CosmopolitanArt kiadónál Pongrácz P. Mária író, újságíró fordításában. Ő szintén jelen lesz a könyvbemutatón - mondta el az MTI-nek Bartha Csaba, az intézet igazgató-helyettese.

Ana Cioclov a temesvári képzőművészeti egyetemen diplomázott festő és grafikus szakon, de karrierje jelmeztervezőként indult a Temesvári Operaházban. Később saját ruhatervező és készítő műhelyt alapított, egyedi öltözékei igen népszerűek otthon és külföldön.

A New York-i divatintézet tiszteletbeli tagjává választotta. A ruhákhoz ékszereket is tervez, ezekből is látható néhány darab a tárlaton. Ide kattintva a művésznő honlapján megtekintheti az általa tervezett ékszereket!

Ana Cioclov kiállítása szeptember 30-ig tart nyitva a budapesti Román Kulturális Intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!