Dombóváron a Falco: kötelező a győzelem

A Falco KC A-csoportos kosárcsapata soros bajnokiján szombaton, 18 órakor Dombóváron lép pályára. A sárga-feketéknek ez a meccs a kötelező győzelem kategóriájába tartozik.

Tóth Gábor

Egy remek formában lévő Falco utazik Dombóvárra. A szombathelyiek zsinórban négy bajnokit (Salgótarján, Kaposvár, Körmend, Sopron) nyertek meg az elmúlt hetekben, továbbá egy győztes kupameccset (Körmend) is maguk mögött tudhatnak. A sikerek eredményeképpen a Falco feltornázta magát a tabella 6. (13 győzelem, 10 vereség) helyére. A 11. Dombóvár (913) éppen ellenkező utat járt be. Az elmúlt négy bajnokiján (Kaposvár, Körmend, Sopron, Atomerőmű) vesztesen jött le a pályáról. Ráadásul a klub anyagi gondokkal küzd, emiatt több játékosa távozott, ma már csak egy légiós, a horvát Ivan Cubela erősíti a keretet. A papírforma tehát egyértelműen szombathelyi győzelmet ígér.

- Ezt a mérkőzést kötelező megnyernünk -  szögezte le Nikola Lazics, a Falco-Szova KC Szombathely trénere. - Jobb formában vagyunk, jobb a játékoskeretünk, jobb a hangulat nálunk. Ám a kötelező győzelmek mindig nehezek, ezért maximális koncentrációt várok el a fiúktól. A Dombóvárnak nincs veszítenivalója, ezért felszabadultan kosárlabdázhat. Ráadásul van náluk néhány rutinos magyar játékos, akik ha elkapják a fonalat, megnehezíthetik a dolgunkat. Ellenfelünk a gyors kosárlabdát erőlteti, és előszeretettel dobál távolról. Tehát nem szabad félvállról vennünk a meccset. Az első perctől kezdve nekünk kell diktálnunk a tempót, és minél előbb előnybe kell kerülnünk. Mindennek az alapja pedig a jó védekezés lesz. Örülnék, ha úgy alakulna a mérkőzés, hogy a kulcsembereink egy kicsit több pihenőhöz juthatnának. Őszintén szólva úgy vélem, hogy nagyon együtt van most a csapatunk, nem hiszem, hogy meglephet minket a Dombóvár.

A komoly  anyagi gondokkal küzdő Dombóvár nem a saját csarnokában rendezi a meccset. A mérkőzésnek az 516-os számú Ipari Szakképző Iskola (Népköztársaság u. 21.) tornaterme ad otthont. Az épületbe csak 300 néző fér be, éppen ezért a Falco szurkolók csak 50 darab belépőt kaptak.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!