Drogosan takarította ki a házát Agassi

Részletes vallomást tett önéletrajzi könyvében a volt teniszsztár Andre Agassi arról, hogyan takarította ki drogosan a házát tetőtől-talpig, és hogyan tussolta el szenvedélyét.

MTI

Az Open (Nyílt) című, hamarosan megjelenő memoárban - amelyből már több újság is idézett - a jelenleg 39 éves amerikai leírja, hogy asszisztense révén ismerkedett meg a metamfetaminnal:
- Kiöntött egy keveset a dohányzóasztalra, én pedig felszippantottam. A heverőn hátradőlve rögtön megbántam az egészet, de aztán olyan eufória tört rám, amely minden negatív gondolatot kisöpört a fejemből. Soha nem éreztem ennyire élettelinek, energikusnak magam. A pincétől a padlásig kitakarítottam a házat, leporoltam a bútorokat, megcsináltam az ágyakat.
 
Később a nyolc Grand Slam-trófeával büszkélkedő zseni a New York-i repülőtéren értesült róla, hogy pozitív lett a doppingtesztje. Elmondása szerint olyan volt, mintha halálos betegségéről szerzett volna tudomást, ezért azt hazudta az ATP-nek írt levelében, hogy véletlenül beleivott asszisztensének "feljavított" italába.
 - Szégyelltem magam, és megfogadtam, hogy ezzel vége a történetnek. Szerencsére az ATP szemet hunyt a dolog felett - írja könyvében a sportág 2006-ban visszavonult fenegyereke.
 
Félelmei nem voltak alaptalanok, amit két későbbi eset is példáz: 2007-ben Martina Hingis kétéves eltiltást kapott kokainhasználatért, míg idén júliusban Richard Gasquet két hónappal megúszta a pozitívdrogtesztet. A francia játékos azzal védekezett, hogy akkor került a szervezetébe a kokain, amikor megcsókolt egy nőt egy szórakozóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!