Dugulás után csőtörés a megyeszékhelyen

Eltörött egy ivóvízvezeték a szombathelyi Váci Mihály utcában kedden este. A szakemberek éjszaka is dolgoztak, egy javítóidomot raktak a csőre. Csütörtökön derül ki, hogy ki kell-e cserélni a csövet.

Nagy Ildikó

Mintegy száznegyven Váci Mihály utcai lakásban nem volt víz szerda reggel. Az utcában ugyanis eltörött egy négyszáz milliméter átmérőjű nyomóvezeték. Ugyanott, ahol a múlt héten a Vasivíz Zrt. megbízásából egy cég szakemberei a szennyvízcsatorna egy szakaszát cserélték ki dugulás miatt.

- Elképzelhető, hogy a csatornacserének köze van a csőtöréshez - mondta el érdeklődésünkre Györei István, a Vasivíz Zrt. északi vízellátási főmérnöke. Hozzátette: szakembereik a kedd esti, nyolc órai bejelentés után azonnal megkezdték a hiba elhárítását, és bár szerda reggel a környékbeli négyemeletes épületekben mintegy száznegyven lakásban nem volt víz, a lakók rendkívül toleránsak és türelmesek voltak.

Mindössze öten telefonáltak a szolgáltató ügyfélszolgálatára, és ők is csak érdeklődtek. Szerdán a munkások egy javítóidomot szereltek a törött vezetékre, ám a gödröt biztonsági okból egyelőre nem temették be. Előfordulhat ugyanis, hogy a javítóidom nem oldja meg a problémát, és ki kell cserélni a vezeték meghibásodott szakaszát. Erről csütörtökön döntenek a Vasivíz Zrt. szakemberei.

- Amennyiben úgy látjuk, hogy ki kell cserélni a vízvezeték néhány méteres szakaszát, akkor pénteken reggel kezdjük a munkát. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a csere befejezéséig, várhatóan pénteken délig nem lesz víz a környező épületekben. Erről azonban személyesen is tájékoztatjuk az érintett lakókat - mondta lapunkat Györei István főmérnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!