Dupla Móricz-szilánkok a WS Színházban

Koltai Róbert vidéken Szombathelyen mutatta be először a Napló-szilánkok (Móricz 1924-1925) című estet, és most újra visszatér a Weöres Sándor Színházba. Kezdés: kedden 15, illetve 19 órakor.

Ölbei Lívia

Koltai Tamás színikritikus egyebek mellett ezt írja a tavaly év végén bemutatott Móricz-estről: "Kitűnő színész Koltai Róbert. Egyszerre láttatja az író lelki tortúrájának színét és visszáját. A se menni, se maradni döntésképtelenséget. A Janka-féle szeretve gyűlölt abroncsot. Beleéli magát Móricz lelkiállapotába, követi érzelmi hullámait, földühödik a nevében, egy alkalommal a drasztikum hevét is közvetíti, de a sorok között bujkáló komikum sem kerüli el a figyelmét, amikor észreveszi a gyöngeség, az öncsalás, a kicsinyesség mozzanatait, a feleség kalodát állító, zsaroló ragaszkodását és a hidegen hallgató ideál valószínűsíthető közömbösségét vagy számító manőverezését."

Az érzelmi hullámvasútra ma újra fölülhet a Weöres Sándor  Színház stúdiójának közönsége: két előadás lesz, előbb 15, aztán 19 órai kezdéssel. Aztán magát a Móricz-kötetet is érdemes kézbe venni: az irodalmi közvéleményben is nagy visszhangot váltott ki a 2010-ben megjelent (addig csak kéziratban létező) Napló, amelynek lesz folytatása is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!