Durva! Megkötözték a telephely biztonsági őrét, majd feltörték a páncélszekrényt (új részletek, fotókkal)

Szombathely - Szerdán hajnali fél egy körül a Milos Spedíció Kft. Puskás Tivadar úti telephelyén az éjjeli őrt négy személy megkötözte, majd az irodaépületben található lemezszekrényt felnyitották. Innen nagy mennyiségű készpénzt loptak el. Ezután a biztonsági őrt a telep udvarán álló üres kamion platójába zárták, ahonnan a férfit munkába érkező dolgozók szabadították ki reggel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Puskás Tivadar úton található telephelyen megkötözve találták egy biztonsági őrt szerdán reggel, a páncélszekrény nyitva volt, de azt egyelőre még nem tudni, hogy a tettesek mennyi pénzt vittek el - tudtuk meg Molnár Miklóstól, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. 



Rendőrautó visz el egy biztonsági őrt a telephelyről

A kedden reggel  hét óra után  munkába érkező alkalmazottak hiába keresték a szállítmányozó cég Puskás Tivadar utcai telephelyén a  szolgálatot teljesítő biztonsági őrt:  a férfi nem volt a helyén. Nem sokkal később egy kamion rakteréből dörömbölés hallatszott, ekkor derült ki, hogy a fél éjszakát a kamionban töltötte az őr. Nem  jószántából: álarcos rablók megtámadták, és bezárták  a raktérbe.



A helyszínre műszaki mentő is érkezett. A katasztrófavédelem megyei ügyeletesétől megtudtuk: a rendőrség kérte tőlük, hogy a felfeszegetett páncélszekrényt szakszerűen nyissák ki, hogy az ujjlenyomatokat le tudják venni.  Fotók: Horváth Csaba

Nem túl gyakran történik meg  a megyében, hogy egy  cég telephelyét szemelik ki  maguknak álarcos  rablók, ám ezúttal így történt, tudtuk meg  Kovács Józseftől,  a Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetőjétől.

A  nyomozás eddigi adatai  alapján elmondható:  éjfél és fél egy között a telepen  járőröző biztonsági őrt három álarcos megtámadta, a  földre teperte, kezét és lábát szigetelőszalaggal összekötözték, és  a  szemét is bekötötték. Ezután az őrt egy  autóbeálló helyre leültették, a  három támadó egyike  pedig őrizte őt. Ekkor  érkezett a helyszínre  a negyedik tettes, aki a két másik társával együtt az irodaépületbe ment.  

Ott a lépcső alatt volt  páncélszekrény, melyet a  tettesek a magukkal hozott  flex géppel részben megnyitottak.  A szekrényből pénzt (forintot és eurót) vittek magukkal,  a zsákmány értéke több millió forint. Az ügyben csoportos rablás miatt indult eljárás.

A nyomozó alosztály vezetője    szerint nem páncélszekrényre szakosodott profi betörők járhattak a telephelyen, hiszen a vágóeszközzel több mint egy órán át  tartott a széf felnyitása. Azt  a feltevést, hogy helyismerettel rendelkező   személyeket kell keresni,  a rendőrség vizsgálja.

Úgy tudjuk, hogy a bezárt őr  megpróbált kiszabadulni börtönéből, ami részben sikerült neki, mivel kezét-lábát  szabaddá tette, és a raktár zárját is feszegette.  A biztonsági őrt egyébként nem bántották  a rablók:   két könyökén  kisebb horzsolásokkal   megúszta az éjszakai kalandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!