Edzésben a Körmend kosárcsapata

Körmend - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata is elkezdte a felkészülést a 2009/2010-es bajnoki idényre. Az edzéseket egyelőre a másodedző, Hencsey Tamás irányítja.

Vastag Nándor

A körmendiek magyar játékosaikkal már június végén megállapodtak a folytatásról, s a tavalyi kerethez képest csak egy helyen történt változás: Fodor Márton Szolnokra szerződött, viszont Debrecenből érkezett Kutasi Gergő. A piros-feketék három légióst is akarnak igazolni, de ebben az ügyben még nincs előrelépés. A felkészülést így Fodor Gergely, Trummer Rudolf, Ferencz Csaba, Kocsis Tamás, Tóth Gergő, Hegedűs Gergely és Kutasi Gergő kezdte el, a hét kosarashoz a junior együttesből Déri Dániel, Ipsics János és Fodor Roland csatlakozott. Tavasszal még négy fiatal készült a csapattal, akik közül Sömenek Martin az U16-os válogatottal B-divíziós Eb-n szerepel, Havlik Martin beteg. Sipos Ádám Pécsen, Kiskós Dávid Veszprémben tanul tovább, s nyilván ott folytatják pályafutásukat is. A vezetőedző, Sabáli Balázs az A-divízióban maradásért osztályozót játszó férfi válogatottnál Mészáros Lajos szakmai igazgató munkáját segíti, így két hétig Hencsey Tamás vezeti a tréningeket.

- A felkészülés alatt szeretek végig a csapat mellett lenni; de csak ebből a szempontból gond, hogy nem vagyok Körmenden - mondta Sabáli Balázs, akit a válogatott szolnoki edzőtáborában értünk utol. - Bízom benne, hogy ezt a két hetet Tamás irányításával is becsülettel végigdolgozzák a fiúk, az alapozás során az állóképesség fejlesztésén és a technikai jellegű képzésen lesz a hangsúly. Persze a munka előrehaladtával folyamatosan csökken majd az atletikus edzések száma, és egyre nagyobb szerepet kap a kosárlabda. Légióst a 4-es és az 5-ös posztra szeretnénk igazolni, illetve egy irányító-bedobóban gondolkodunk - folytatta az edző. - A 4-es posztra és az irányítóba megvan a kiszemeltünk; már csak a válaszokat várjuk. Az 5-ösre is vannak jelöltjeink, de konkrétumok még nincsenek. Szeretném, ha a felkészülés harmadik hetére összeállna a keretünk, de ez nem csak rajtam múlik.

- Az első pár napban még nem erősek a tréningek, de aztán egyre nagyobb intenzitással dolgozunk majd - tudtuk meg Hencsey Tamástól. - Egyelőre heti tíz edzésünk van; futunk, és a konditermet is sűrűn látogatjuk. Előzetes edzésprogram senkinek sem volt kiadva, de mindenki igyekezett karbantartani magát, és egyik játékos sem kezdte nulláról a munkát, amit sérülés sem hátráltat.

- Egy kis csontkinövés volt a bokámon, ami ugyan nem nagy dolog, de már eléggé zavart a játékban - fogalmazott Fodor Gergely. - Az előző szezon végén eltávolíttattam, és már rendben van a lábam, a többiekkel együtt csinálom a felkészülést. Emiatt a nyáron nem igazán tudtam mozogni, de sokat erősítettem, és gyógy-, illetve gerinctornára is jártam. Jó lenne, ha idén elkerülnének a sérülések, de nem vagyok már fiatal. Nem mondanám, hogy egy kicsit nem aggódunk a tulajdonosváltással kapcsolatban - folytatta a kosaras. - De szerződésünk már van, és remélhetőleg azt is hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz az új tulajdonos - akkor nyugodtabban folytathatjuk a felkészülést.

A körmendiek a tervek szerint öt vagy hat edzőmérkőzést játszanak, de ezek időpontja még nem végleges. Az már biztos, hogy szeptember 11-12-én lesz a Mogyorósy Szilárd emléktorna Körmenden, majd 17-20-a között a zalaegerszegi Göcsej-kupán szerepelnek Fodorék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!