Egy kicsit kölcsönvette a Fordot az ittas hajléktalan

Megmagyarázhatatlan késztetést érzett a vádlott arra, hogy a nyitott kisteherautóba beüljön, és elhajtson. Talán a korábban elfogyasztott, nem kevés alkohol is befolyásolta döntését.

Angyal László

A Ford Transit tulajdonosa csupán húsz percre ugrott haza, és álmában sem gondolta volna, hogy amikor kilép a házából, nem lesz ott a jármű, ahol azt hagyta. A sárvári Markusovszky utcában, még 2007-ben történt az eset. A nyitva hagyott Fordban az indítókulcs is bent volt, így nem volt nehéz dolga a vádlottnak, aki éppen akkor járt arra, és gondolt egyet: beült, indított, és elhajtott a kisteherautóval.

A tulajdonos nem sokkal később már csak a hűlt helyét találta a kocsinak, de nem esett kétségbe. Emlékezett rá, hogy a műszerfalon hagyta a mobiltelefonját, tárcsázta hát saját számát. A sofőr felvette a telefont, sőt, a záporozó kérdések ki maga, miért vitte el a kocsit, mit csinál vele?  egy részére válaszokat is adott.

Miután a tulajdonos számára világossá vált, hogy embere önként nem adja vissza a Fordot, hívta a rendőrség ügyeletét, a járőrök pedig nem sokkal később, az akkor épülő ötcsillagos hotel közelében fogták el T. Antal Lászlót., aki a telefonba bemutatkozott, s a Ford tulajdonosa emlékezett rá, hogy három nevet mondott...

Utóbb kiderült, hogy az amúgy hajléktalan férfi munkahelyére, az építkezésre furikázott a kisteherautóval. A kocsit végül épségben visszakapta a gazdája.

T. Antal László  aki ötven évvel ezelőtt, éppen karácsony estéjén született  a bíróság előtt felelt tettéért. A Sárvári Városi Bíróság nemrégiben jármű önkényes elvétele és ittas vezetés miatt ítélte őt el. Merthogy a szonda jelezte: súlyos alkoholos állapotban kötötte el az autót, majd a vérvizsgálat kimutatta, hogy 3,333 ezreléknyi alkohol volt a vérében.

A városi  bíróság végül egy év  végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett  börtönt szabott ki a vádlottra, a járművezetéstől pedig 3 évre eltiltotta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!