Egy osztrák férfi pénzt küldött a kis Attilának

Lapunk szeretné széppé varázsolni olvasóink segítségével együtt a 11 éves, leukémiás Sólyom Attila és családja karácsonyát. Híre eljutott Ausztriába is.

Némethy Mária

Meglepő történések színhelye a kőszegi református parókia földszintje, ahol a Sólyom család lakik. Az elmúlt hetekben a kis Attiláról naponta megjelenő cikkeinket olvasó emberek többen is felkeresték őket. Idegenek, akik úgy gondolták: személyesen adják át adományaikat.

A legérdekesebbet az anyuka, Anikó mesélte el: Egy fiatal hölgy jött azzal, hogy ő Ausztriában dolgozik, ahol egy ismerősének szülinapja volt, s arra kérte a kollégáit: ne vegyenek semmilyen ajándékot, hanem kivételesen adják oda neki az arra szánt  pénzt, mert jótékonyságra akarja fordítani.

A fiatal hölgy azt is elmondta, hogy a Vas Népében olvasott Attiláról. Elmesélte a kisfiúnk történetét. A férfi úgy döntött, odaadja Attilának a születésnapi összeget. Ezt hozta el a fiatal hölgy, meg egy levelet is, amit a férfi küldött. Németül írta.

Szeretném elvinni az iskolába a német tanárnőhöz, megkérném, fordítsa le. Sajnos az adományozóval nem találkoztunk, nem jött el,  személyesen nem köszönhettük meg neki a jóságát.

Hogy van Attilánk? Anikó jónak látja az állapotát. Kérdeztük, elmehet-e az osztállyal pénteken a lukácsházi biotájházba? A válasza az volt: az időjárástól függ. Csak jó lenne az idő! Kellenek a lelki élmények Tillának (is).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!