Egyelőre nem zár be az Arena Savaria

Az üzemeltető győri Unihall Kft. mégsem zárja be ma a Sugár úti sportlétesítményeket. Január 31-éig kapott haladékot tartozása rendezésére a szombathelyi önkormányzat.

Tóth Gábor

A város 3 milliárd forintért épített sportcsarnokát, az Arena Savariát, illetve a szomszédos Sugár úti sportcsarnokot és atlétikai pályát üzemeltető Unihall Kft. az elmúlt csütörtökön négy szombathelyi sportegyesületnek és öt iskolának jelezte, hogy január 20-án bezárja a a fenti létesítmények kapuit. Azért, mert a szombathelyi önkormányzat tavaly július óta nem fizet az üzemeltetésért a győri cégnek. A tartozás már több mint 30 millió forint. Hétfői hír, hogy mégsem lesz  kedden záróra, a kft. január 31-éig adott haladékot a városvezetésnek  addig az illetékeseknek meg kellene valahogyan oldani ezt a kínos problémát.


- Tárgyalóasztalhoz ültem Győrben az Unihall Kft. vezetésével - számolt be a fejleményekről dr. Czeglédy Csaba, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere. - Vázoltam a problémát, miszerint a városnak jelen pillanatban nincs semmiféle jogi lehetősége rendezni a tartozást, fizetni. Viszont a január 28-ai közgyűlésen napirendre kerül a költségvetés módosítása, ami tartalmazza az Unihallnak járó összeget is. Ha a testület rábólint erre a módosításra, vagyis megszavazza az Unihallnak járó pénzt, akkor elvonulnak a viharfelhők. Ha viszont nem sikerül konszenzusra jutnunk ebben a kérdésben, akkor minden bizonnyal már lépni fog az Unihall. A kft. ügyvédje jelezte, elfogyott a türelmük, ez az utolsó haladék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!