Egyetemi oktató intézmény lett a büki gyógyfürdő

A régióban a felsőfokú műszaki szakemberek iránti igény régóta kielégítetlen. Ezen kíván változtatni a Nyugat-magyarországi Egyetem a műszaki képzés megerősítésével.

Erős D. Zoltán

A régió intenzív gazdaság fejlődése egyre több jól képzett műszaki szakembert kíván meg, ám a műszaki-gazdasági alapképzettségű szakemberek kínálata régiónkban messze elmarad az ország más területeitől, és az igényektől is.

Ez motíválta a Nyugat-magyarországi Egyetem abban, hogy a soproni, szombathelyi és mosonmagyaróvári karain folyó műszaki képzéseket megerősíti, kiszélesíti a képzési portfóliót, az alapszakok mellett a mesterszakok indításával. 

Ennek jegyében csütörtökön délután Bükfürdőn A felsőfokú műszaki szakemberképzés helyzete és fejlesztési lehetőségei a nyugat-dunántúli régióban címmel képzési kerekasztalt szerveztek. Ennek tapasztalatait összegzve prof. dr. Antalovits Miklós (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem) elmondta, hogy az egészségipar kitörési pontot jelent a régióban.

A kerekasztal hozzászólói, Mosonmagyaróvár, Sopron, Szombathely és Zalaegerszeg jelenlévő képviselői kitűnő ötletnek találták a szakmai párbeszédnek ezen irányát, és támogatásukról biztosították az egyetemeket.   A rendezvényhez tematikailag kapcsolódott a pénteken ugyancsak Bükfürdőn megrendezett Műszaki szakemberképzés és innováció az egészségiparban konferencia. 

Bevezető köszöntőjében prof. dr. Neményi Miklós, a NYME rektorhelyettese kiemelte: a 21. század hajtóereje az egyéni kreativitás lesz, nem a multicégek. Véleménye szerint az egész társadalomnak az egyéni kreativitást  kell segítenie. 

Dr. Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója  bejelentette, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem  hét karának együttes döntése alapján  a büki gyógyfürdőnek Nyugat-magyarországi Egyetem Oktató Intézménye címet adományozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!